Holiday 2013: Day 2 (Tour 4 Island) - Part 1

tibalah kita di hari ke-2 bercutian di Krabi. eceh! kawan² jangan muntah ye. comeback entry adalah penuh dengan picca & cerita percutian. hohohoho

seawal jam 5AM saya dah bangun. get ready for our 2nd day activity. ada anak kecil ni, segala keperluan dia kena disediakan selengkap mungkin. susu, botol, air masak, snek kudap², towel, baju tukar, blablabla. bila semua dah ready, baru kejutkan Iskandar & Papa. taxi datang tepat jam 7AM. kami tak mau jadi orang paling lambat sebab sama² dengan kami, ada another 2 couples. ngeeeee

perjalanan kami adalah dari resort ke Krabi Town. to be specific, kami ke travel agency. dari travel agency, kami ke Ao Nang, ke jeti di mana kami akan naik boat untuk tour islands. at first we thought will tour Phi-Phi Island. rupanya, hanya tour 4 islands. kami dinasihatkan oleh travel agency untuk tidak ke Phi-Phi Island sebab ada anak kecil & perjalanan ke sana will took about 2 hours plus. weh lupa nak bagitahu. all this tour thingy cost us THB3400. they served us breakfast (prepared by resort), mineral bottle (unlimited), local fruits & lunch. not bad laa for that amount. i can say it worth it!

while waiting for the boat, Iskandar amatlah riang-ria menyapa semua orang di jeti. peramah weh anak teruna ai. selamba je duduk dengan mat saleh. siap beriba, dipeluk². haiyoh! he was so sporting & energetic. bangun awal pun takde tantrum nak tidur ke menyusu ke. on the way from resort to Krabi Town, saya dah kenyangkan dia dengan sandwich telur.

takmo la bebel panjang². kita layan je picca yang ada eh.



left: bantal ucuk tak boleh tinggal. right: muka baru bangun tidur. Mommy touch-up dengan bedak okeh?


"hah, baru jam 6pg!!! awalnya kita nak berjalan"


kena dukung sebab girang sangat tak dok diam


the jetty


tourist yang ramai. mostly ke Phi-Phi Island


Mommy's turn


kami anak beranak termenung mengenang bilakah kami akan berangkat


jom cepat naik boat


kami & tourist yang lain & tourist guide & driver boat & ahli baywatch Thailand


aksi Iskandar dalam boat


Railay Island. pasir pantai yang soft sangat, macam tepung

eeh, stop dulu kat Railay Island ni. next entry sambung tepek² pic. pic keindahan alam.
argh!!! rindunya Krabi. nak gi lagi esok boleh????

ok, till next entry. tatah.

3 Comments:

Madam Sooyaree said...

Best nyeee... I pun nak gi Krabi esok kalau boleh, hehehe

eynda said...

Cantiknya Railay Island tu :-)

♥♥relyza♥♥ said...

madam Sooyaree: u ada kat mesia skrg kan? dah dekat dah tu. jom jom kita gi krabi

kak eynda: subhanaALLAH...memang cantik sangat kak. nanti tepek pic lain

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009