Holiday 2013: Day 1

holla!

dah 1 week ++ balik dari holiday. baru datang mood nak update blog. agagagaga...holiday yang amat enjoy! Iskandar pun amat behave & sporting. tak kisah pun dikejut bangun awal pagi & tak tidur bila tiba time tidur. good boy. love you my kenit

well, hari Sabtu seawal 4am kami sekeluarga dah gerak balik PA. sampai PA, terus ke LCCT, TokWan hantarkan. merasa gak kami menjadi golongan terlewat naik plane. nasib baik tak sampai tahap kena announce nama. nasib baik gak seat lagi satu takde orang, dapatlah Iskandar duduk di seat kosong tu , tak perlulah Mommy or Papa ribakan. phew!!!


pukul 4 am di parking umah tinggi


my kenit was so excited




kami bertiga dengan muka sembab


this drink not listed in menu AA

Iskandar tak tidur langsung dalam flight. happy main² dengan omputeh yang duduk seat depan. anyway, we arrived Krabi International Airport around 7.30am Thai time. masa mereka lewat 1jam dari masa Malaysia. keluar je dari arrival hall, terus nampak someone holding a paper that written my name. someone from resort, I guess based on the shirt he wore. tak cakap sepatah apa, terus dia berjalan ke kereta. kami just follow je dari belakang. memula saya macam "eh, menonong je mamat ni. takde cakap hello pun". on the way, he stopped by 7E. tu je the only word dia cakap dengan kami. toleh ke belakang dan cakap "7E". hahaha...

from airport to our resort took about 1 hours. we stayed in The Sea House Beach Resort, Had Yao. on the way tu, macam tak nampak pantai pun. memula macam pelik dan tertanya² mana lautnya, pantainya. setelah keluar masuk ladang getah, perkampungan & lalu kawasan batu kapur, akhirnya kami sampai. 1st thing in my mind was nak golek² atas katil. nak tidur!


the resort


entrance to the lobby


our villa named Star Fish




he was so active and energetic


inside the villa


the spacious toilet


the bath-tub


both my man buat inspection

we had our breakfast at resort's cafe. kenyang perut, mata mula kuyu. three of us slept from 11am until 4pm! hahaha
continue later. will story about our 1st day activity lepas bangun dari tidur. well, of course kami takmo sia² peluang untuk melihat² tempat orang dengan tidur & melepak dalam bilik. rugi okeh!

tatah for now. :)

0 Comments:

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009