Holiday 2013: Activity Day 1

mari kita sambung bercerita. again, this entry will be full with picca.

lepas kami tiga beranak tidur kaw² tak hengat donia (orang reception datang dingdong bilik nak hantar kettle pun tak sedar), kami bangun & decided nak ke Krabi Town as per suggested by reception man. siap² mandi then terus informed reception yang kami nak ke Krabi Town. diorang akan dapatkan taxi which will cost us THB2000, two-way trip. phew! pengsan sekejap sebab terpaksa bayar around RM200 untuk ke Krabi Town & we only given 3 hours to jalan² at the town. "cukup ke 3 jam??. soalan dalam hati saya je la. agagaga

sementara tunggu taxi datang picked us up around 6PM (dalam cerita ini semuanya Thai time), kami pun camwhoring around resort. cantik & mendamaikan. 6PM sana macam 7PM sini. senjakala gitu. sebab Papa yang volunteer nak jadi photographer kami, makanya memang pic Mommy & Iskandar je la yang ada. ngeeeee



Iskandar kena paksa dengan Mommy


budak pantang nampak pool. the cafe is behind us


Mommy kegeraman dengan anak sendiri


Iskandar tengok Mommy dengan penuh kepelikan


yeay! dapat masukkan tangan pun jadilah

view of the resort


view of lobby from our villa


the walkaway


the beach


the cafe beside the pool

tepat jam 6PM, taxi sampai. Fortuner jadi taxi weh. sepanjang perjalanan memang sunyi sepi except bebelan Iskandar. driver might be tak tau berbahasa English. haish...susah tau kalau berlainan bahasa ni. nak sembang bertanya pun serba-salah. wat malu diri sendiri jek.

kami memang kelaparan sangat². driver menonong riang-ria drive & tuptap sampai town sebelah sungai. rasanya tu sungai Krabi kot. hehehe memandai je saya bagi nama. pastu kami cakap pada driver yang kami nak dinner. memula dia cakap kat tempat dia bawa tu boleh makan², minum². OK, dia cakap few English word yang simple yang kami kena sendiri² faham & buat ayat panjang. kahkahkah....memang kami nampak ada macam nite market sebelah sungai tu, ada banyak stall jual makanan. when we said we looking for halal food/restaurant, nasib dia faham word halal & restaurant. terus dia suruh masuk car semula & dia bawa kami ke seafood restaurant yang memang marveles masakannya. sebab lapar sangat, lupa snap pic. hahahhahaha

lepas kenyang perut, sure suka hati. baru bertenaga nak tour town. wah! driver bawa kami ke nite market Krabi Town. nite market ni ada tiap malam Jumaat, Sabtu & Ahad. kira, nite market during weekend. kami borong souviner banyak² kat sini. ngehngehngeh...dah la. malas nak type. layan aje picca yang sempat di-snap².


Ayah cakap, Thailand memang terkenal dengan banana pancake
















please translate this for me




picture three of us


translate this oso


budak comey


memang ramai tourist di sana

cukuplah dulu buat masa ni. panjang sangat entry ni dengan picca yang ada. hohohoho
till next entry! lagi banyak picca.

0 Comments:

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009