Javachip Ice-Cream

holla!

siapa peminat tegar Javachip Starbuck, sila angkat kaki kanan. hahahaha saya salah seorang peminat tegar Javachip. masa mengandungkan Iskandar, boleh kata every week beli. siapa suruh Starbuck buka outlet kat Ampang Point. if not mistaken, time tu Starbuck Ampang Point baru buka. macam tau² je peminat dia ada berdekatan. yang jadi mangsa tolong belikan, office-mate! hahahah big thanks dude. nasib baik tak kena diabetic time pregnant. phew!

lately dah kurang ber-Java. sejak teman ber-Java cuti sakit lama sampai 3m. mengalahkan orang cuti beranak tau ko ni Dd. hahaha sejak tu, mood ber-Java merundum jatuh. sekali sekala je ber-Java ngan Hubby Sayang, tu pun sebab pau dia. kalau tak, jangan harap nak ber-Java sendiri. mode kedekut menguasai diri sendiri ketika di depan Starbuck bila bersama suami. kehkehkeh

sekarang, tak dapat minuman pun tarak hal. sebab, Javachip dah keluar version ice-cream. yeay! boleh beli banyak² & buat stock kat rumah. anytime boleh makan. nak rasa macam minum Javachip, cairkan & letak dalam cup Starbuck. hahaha save giler.

agak pricey ice-cream ni. RM21++ if tak silap. ada jual kat Tesco (ai beli kat Tesco Ampang). kecik cinonet je pun. tapi puas hati la gak kalau hadap sengsorang. rasa ia memang marbeles, tak lari jauh dari rasa Javachip versi air. choc-chip dia lagi besar dari yang minuman punya. best woooooooo




cepat dapatkan di pasaraya berdekatan anda.

Premium Beautiful Corset & F.I.R

hi sweetie

hari ni nak share dengan semua kelebihan Premium Beautiful corset ni. seperti yang dah diceritakan dalam entry sebelum ini (here), PB terbahagi kepada 3 pieces; bra, waist nipper & long girdle. apa yang membezakan PB dengan corset lain yang ada di pasaran adalah teknologi yang diguna untuk menghasilkannya; F.I.R dan Akwatek & Akwadyne

saya cerita dulu mengenai F.I.R

F.I.R or nama panjangnya Far Infrared Rays ditenun-sulam semasa proses penghasilan PB. F.I.R tak mampu dilihat dek mata kasar manusia tetapi mampu menembusi jauh ke dalam tubuh badan manusia. merupakan salah satu gelombang tenaga cahaya semulajadi yang terdapat dalam sinaran matahari. tak seperti ultraviolet & gelombang mikro yang berbahaya, F.I.R mempunyai kesan positif & terbukti memberi kebaikan kepada manusia. F.I.R diterima secara meluas sebagai terapi alternatif bagi pelbagai penyakit

badan manusia memerlukan F.I.R dalam dos yang mencukupi untuk berfungsi dengan sempurna, begitu juga dengan kehidupan yang lain. F.I.R penting untuk kesihatan kita dalam jangka masa panjang. untuk pengetahuan semua, badan kita teridiri daripada ber-billion sel² individu yang mana F.I.R mempunyai pengaruh secara langsung kepada fungsi² setiap sel. maknanya, kalau kita dapat meningkatkan kesihatan metabolik setiap sel di dalam badan kita, bayangkan apa kebaikan yang kita boleh rasai. kesimpulannya, F.I.R membantu meningkatkan & memperbaiki kesihatan sel² individu dalam tubuh badan kita sekaligus memberi kesihatan yang baik

dah tahu serba sedikit apa itu F.I.R, sekarang nak cerita macam mana F.I.R ni berfungsi.

It turns out; specific wavelengths of F.I.R light (9-14 microns) are vibrating at the same intrinsic frequency as your own cells. So through a natural phenomenon, know as “resonance absorption”, you get a boost or “spark” to your internal engine.F.I.R fire up your cellular metabolism.

The really cool part of all this biological occurrence is your cells only absorb rays of F.I.R light that match it’s own frequency. So if the light energy waves aren’t the same, they pass harmlessly through the tissues. The F.I.R energy that is absorbed improves overall cellular performance. The whole metabolic process perks up everything from better enzyme production to the elimination of waste byproducts and toxins.

What does F.I.R mean to you? Well, the healing process is constant. Your body is continually in a state of repairing itself. New cells are replacing old damaged ones and F.I.R light plays a major role in this process. Whether you’re perfectly healthy or suffering from some kind of ailment. F.I.R helps improve your health from the “inside out.” Google Translate
nak lebih jelas macam mana F.I.R ni berfungsi, jom tonton video berikut.


see, F.I.R boleh membantu mengeluarkan toxin & acid dari dalam badan kita selain meningkatkan metabolisma tubuh badan kita. itu sebablah mereka yang memakai PB ni akan kuat berpeluh. bila kandungan toxin & acid dalam badan kurang, secara tak langsung kita akan lebih bertenaga & segar.

F.I.R ada pada kesemua bahagian PB tapi lebih banyak ada pada Waist Nipper. so, jangan tak pakai waist nipper. kuasa F.I.R lebih berganda di situ.

mari rasa sendiri kesan F.I.R ni pada tubuh badan kita. selain kekal cantik, kita boleh mengekalkan kesihatan dalaman kita. jangan malu, jangan segan. hubungi Anor sekarang!

14 months

Harith Iskandar Umar pada usia 14 bulan:

(1) suka berendam. tak kisah kalau lama dalam bath-tab tu.
(2) suka Mac & Cheese je. makanan orang Melayu tak berapa nak sangat. ouh ye, suka gak roti Twiggies vanilla tu.
(3) mulut riuh nak bercakap. kuat membebel.
(4) kejutkan Papa setiap pagi dengan mengorek mata, hidung atau mulut. akan buat sampai Papa bangun & main dengan dia.
(5) malas jalan! jenuh Papa & Mommy ajar tatih² tapi tak mau gak.
(6) dah pandai marah orang balik. garang ni.
(7) manja & dah pandai mengada².
(8) pandai senyum² menggoda dengan para gadis. ouh my son!
(9) tidur lasak. sedar² dah kat hujung kaki Mommy.
(10) suka main tayar/roda. kalau boleh, troli shopping tu dia nak main rodanya. naluri budak lelaki.
(11) suka senyum
(12) pandai pujuk kalau Mommy marah or menangis. melted!
(13) pandai tanggalkan seluar dari kaki dia. dengan syarat, kena londehkan dulu seluar dari pinggang dia.
(14) pandai main sorok² dengan Mommy
(15) pandai hijack Blackberry Mommy. kes tak bagi Mommy twit, FB & BBM la tu
(16) start kena nappy rashes!
(17) pandai memanjat. paling suka panjat tangga rumah Tokwan

Tempat Main Baru

morning loveliness

disebabkan bahagian rumah yang lain telah berselerak dengan segala macam mainan dia, Iskandar menjadi amat kreatif dengan menjadikan bawah walker sebagai tempat main yang baru. taraaaaaaaaaaaaa








rindu budak kenit ni

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009