Mac & Cheese Ala Kenny Rogers

hi loveliness

anak teruna I tu kan suka sangat Mac & Cheese Kenny Rogers. saya pun dengan gigih mencuba macam² jenis cheese dengan harapan ada yang berasa ala² KR. akhirnya ketemu gak. sejenis cheddar cheese, brand Emborg.


pricey weh, tercekik sekejapan Mommy nak membayar. 200gram cost Mommy RM17++. tapi demi memenuhi selera omputih anakku, Mommy pejam mata je bayar. phew!

bahan² lain & steps semua sama dengan menu Traditional Mac & Cheese dalam previous entry. cuma tak letak mixed veggie je. terlupa nak keluarkan dari fridge, keras kejung lagi. hehehe

bila dah siap, rasa memang ada ala² KR punya. menjadi gak Mac & Cheese ala KR. memang akan menjadi menu mingguan Iskandar la nampak gayanya.

now u see


now u don't!

licin! laju Iskandar makan. memula macam pelik gak. saya rasa la sket. no wonders laju je Iskandar ngap. sure Iskandar ingat Mommy beli kat KR. Papa pun dah tau menu kesukaan anak teruna beliau ni. Mommy dah turunkan ilmu pada Papa. so, senang nanti Papa siapkan makan Iskandar.

simple menu with simple step. try la. but make sure bagi anak makan dulu baru Mommy ngap. hehehe

DJ in da Houz




Mak Ngah buli Iskandar. pakaikan head-phone TokWan. tu la, sape suruh Iskandar sibuk sangat nak main barang TokWan.

besar nanti jangan lak jadi DJ betul² ek. ni olok² je tau.

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009