Traditional Mac & Cheese

hello dearie

selera Iskandar sekarang berciri omputih. dah lama noticed sebab Iskandar start reject nasi. kalau bagi roti or pape bun, laju je dia makan. habis 1 packet dia makan. mentang² boss Mommy omputih, menu pun mau western eh.

Iskandar cukup gemar Mac & Cheese buatan Kenny Rogers tu. haaaa jangan memain. kecik² dah layan KR okeh. side-dishes tu Iskandar sengsorang habiskan. sobs..sobs..sobs..Mommy tak dapat nak merasa. even macaroni tu besar gabak, selamba aje Iskandar kunyah² & telan. kenyang!

dah anak suka, of cos la Mommy gigih mencari recipe. if possible, sebijik sejibun sama dengan KR punya. payah betul nak cari. sebab nak color tu semua sama. hahaha banyak cekadak lak. so baru² ni, aunty Julia share dengan Mommy super simple Mac & Cheese recipe.

Ingredient Traditional Mac & Cheese

Baby macaroni/baby pasta star
Fresh milk
Shredded cheddar cheese
Butter
Pepper
Mixed veggie

Steps

[1] Rebus baby macaroni/baby pasta till lembut. Kemudian, toskan air.
[2] Stim/rebus mixed veggie till tender.
[3] Gaulkan baby macaroni/baby pasta & mixed veggie dengan butter & fresh milk sampai sebati.
[4] Kemudian gaulkan shredded cheddar cheese sampai nampak cheesy
[5] If nak, masukkan sedikit pepper (untuk perasa)

alhamdullillah, berselera Iskandar makan. Mommy pun! ihikssss

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009