Tanah Tinggi Cameron

hi sweetie

before Ramadhan hari tu, mi little familia ke Tanah Tinggi Cameron, bercuti. dah lama berangan nak ke sana. ni semua penangan Nora Elena. at last sampai juga ke sana. kebetulan off-day saya sama dengan kedai Hubby Sayang tutup. yeay! mari kita berjalan².

we went on Friday. a night stay at Century Pines Resort, Tanah Rata. tak mampu nak stay di Strawberry Park Resort, tempat Nora Elena berlakon tu. agagagaga... btw, booked online slightly cheaper compared to booked thru Agoda. 1 night stay including breakfast. room review? spacious and comfortable. Iskandar dengan girang crawling merata dalam bilik. toilet pun luas & got bathtub. separate shower & toilet. everything was nice except no air-condition. mereka dah patut pasang air-condition sebab Cameron dah tak berapa nak sejuk macam dulu². buat lawak je, call receptionist asked for air-condition. LOL!

Iskandar very cranky bila sampai Cameron. takmo keluar jalan². nak stay in the room je. masuk je kereta, mulalah dia menjerit. suap makan takmo, bagi susu takmo. Mommy & Papa pening dah nak pujuk Iskandar. mungkin sebab tempat tinggi, Iskandar tak selesa. 1st time kot dia naik tempat tinggi.






Papa with cranky boy


spacious room


Jumaat malam tu ada pasar malam di Brinchang. lepas Maghrib kami keluar ke pasar malam. ya ampun! ramainya orang. jalan sampai jammed. mungkin sebab cuti weekend, so ramai naik Cameron bercuti.

after memborong strawberry, jagung manis & cactus, we had our dinner at steamboat restaurant bersebelahan Hotel De La Ferns. suggested by my friend who wished to stay at Cameron. not bad la steamboat dia. banyak sangat untuk 2 orang makan. strawberry juice dia yummeh sangat. very recommended! tapi kami tak berapa nak enjoy makan steamboat sebab Iskandar tak boleh dikawal langsung. dang!

esok pagi² dah kejut bangun Iskandar. sebab kena kejut bangun, Iskandar for the first time, menangis time mandi. ihiksss... after done with our breakfast at hotel (simple menu & tak berapa nak sedap), we went to Sungei Palas tea plantation. best-nya tengok scenery hijau. rasa nyaman tenang. subhanAllah, cantik sangat² ciptaan ALLAH. argh!! memang rasa nak duduk buat rumah di Cameron, seriously!

overall, our holiday was short & quick but really enjoy even Iskandar not sporting at all. tips to other, better stay area Brinchang sebab area sana more happening compared to Tanah Rata (at least for me). sila juga buat lawatan ke tea plantation sebab ia tak merugikan. hahahaha






bluweeekkk




cubaan memanjat


bought him this cute gloves


pasar malam Brinchang


mainlah nak senduk tu janji dikau gumbira


strawberry juice


super banyak!


dah start dah


borong teh boh












I will definitely go to Cameron Highland again. serious rasa tak puas!

0 Comments:

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009