Tooth Paste & Brush

hello sweetie

budak kenit saya sekarang dah ada gigi. gigi yang sentiasa mengigit saya. jari ni dah kebal kena gigit tiap kali basuh mulut dia. lutut pun kena gigit juga. kadang tu ibu jari kaki saya pun Iskandar nak baham bila saya buat tak endah kat dia. hahahahha

gigi Iskandar ada 1 batang di bawah & 3 batang di atas. ada lagi 2 batang gigi atas yang nak tumbuh. dah nampak bayang² bentuk gigi tu. so, sebelum jari Mommy putus digigit Iskandar, Mommy dah standby tooth brush yang cute untuk Iskandar. siap dengan tooth paste perisa apple-banana. haaaa...dah tak boleh gigit jari Mommy lagi. padan muka!

saya beli di Guardian. tooth paste brand First Teeth, RM25.70. mahal okeh! tapi redah sajalah. saya memang cari tooth paste yang tak ada fluoride & yang selamat ditelan. since Iskandar senang sakit² perut, better be careful. dah rasmi guna tooth paste ni. nampaknya Iskandar suka. mungkin sebab ia berperisa. jangan Iskandar fikir ia makanan dah la yer. ada plak nanti minta ngan Mommy nak desert ubat gigi. erk!




tooth brush lak pakej sekali dengan teething ring. haaaa...Iskandar kan suka gigit² bahagian pemegang. tooth brush ni seswai sangat²lah. the tooth brush only cost me RM6.90. yang penting, color & design ia menarik. tu motip sebenar saya terbeli tooth brush ni. agagagaga

saya nak didik Iskandar dari kecil lagi supaya sentiasa menjaga gigi² dia. bangun pagi, gosok gigi. nak tidur pun gosok gigi. got tips from my friend. masa kita gosok² gusi baby kita, urut² lembut gusi dia. gusi bahagian hadapan, tolak² lembut ke dalam. tujuannya nak elak jongang & gigi tumbuh tak teratur. I will do this each time Iskandar mandi.

is it too early to train Iskandar all this thingy? i don't think so.

0 Comments:

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009