Colorful Veggie Chic Porridge


Happy Monday!

saya sangat suka hari Isnin sebab hari ni & esok, saya boleh try macam² resepi untuk Iskandar. perut sendiri tak fikir, makan apa ada je. yang penting, perut Iskandar. kena makan yang berkhasiat & yummeh!

baru² ni Iskandar demam. tiap kali lepas tak sihat, either demam or diarrhea, memang payah sikit nak dapatkan selera makan Iskandar semula. amat mencabar sebab kena try macam² & tengok mana yang boleh buka selera dia. Mommy bagi KFC nak?

Ingredients (untuk sekali hidangan)

1/4 cup rice
1/4 cup frozen carrot, peas & sweet corn
1/2 potato (diced)
Few slices of ginger
1 tbs chicken stock
Chopped chicken breast
1 cup plain water

Step

[1] Basuh bersih² semua bahan tadi.
[2] Campur semua sekali dalam periuk kecik.
[3] Rebus/masak sehingga jadi bubur.
[4] Sejukkan & boleh dimakan!

OK tak? step senang je weh. ni style saya masak lepas balik kerja. kena sediakan sepantas mungkin. sebab Iskandar sekarang tidur awal. takut tak sempat nak suap dia makan.

alhamdullillah, Iskandar makan banyak juga. mungkin sebab manis sweet corn tu buka selera dia. tak pun, sebab porridge dia colorful. agagagaga

0 Comments:

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009