Baby Pasta With Lots of Love

Ingredients

8 sudu besar Heinz Baby Pasta Stars. ada jual di Tesco. harga tak ingat. ngeeee


1 batang carrot dipotong kecil
1 biji potato dipotong kecil
daging yang dicincang lumat
Cheddar cheese


Step

[1] Rebus baby pasta sehingga lembut. Dah lembut, toskan air.
[2] Rebus carrot, potato & daging sehingga lembut semua bahan. Saya masak sehingga kering air.
[3] Cheddar cheese di-grated
[4] Carrot, potato & daging tadi boleh di-blend or lenyek². Saya blend-kan saja. So nampak macam kuah nanti.
[5] Campur baby pasta dengan blended carrot, potato & daging. Masukkan juga grated cheese. Gaul sehingga sebati.
[6] Sedia dimakan!


Tips: Masaklah dengan penuh rasa cinta & kasih sayang. Sesekali berselawat juga. Perencah rahsia saya setiap kali memasak.

Alhamdullillah, habis 1 mangkuk Iskandar makan. selera Western budak kenit ni.
Selamat mencuba!


10 Comments:

Makbed said...

tomeyyyy

♥♥relyza♥♥ said...

tq aunty

sha said...

aritu dh pegang pasta ni kat tesco tapi letak balik sbb tatau resepi utk baby. ni dh dpt resepi ni pasni dh bole try la ek. hehe

azian abdullah said...

thanks for the recipe :)baby pasta tu carik kat bahagian pasta ke bahagian makanan bb eh? tak pernah jumpa pulak sebelum ni..

♥♥relyza♥♥ said...

sha: try try...letak extra cheese pun takpe. macam Iskandar, memang suka cheese tu.

azian: cari kat bahagian pasta dear. anor pun tak jumpa dulu². ada skeali tu saja round² each row, nampak baby pasta ni. terus rembat!

azian abdullah said...

anor, beli kat tesco mana eh? sy cari dkt tesco cheras takde pun baby pasta ni. semangat siap dah beli cheese nye

♥♥relyza♥♥ said...

azian, anor baru g tesco cheras isnin lepas. anor jupe baby spaghetti. anir beli baby pasta kat tesco ampang.

mummymieyra said...

Baby saya 10 buln tp lum ade gigi...boley ke bg baby pasta ni yerk....ade ek kat tesco ampang? Nape x jumpe....m

mummymieyra said...

Sis baby saya 10 bulan...lum ade gigi..boley ke mkn bsby pasta ni yerk...nape x jp pun pasta ni kat tesco ampang..

mummymieyra said...

Baby saya 10 buln tp lum ade gigi...boley ke bg baby pasta ni yerk....ade ek kat tesco ampang? Nape x jumpe....m

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009