Diaper Bag

saya rambang mata nak beli diaper bag untuk baby. saya rasa, dah tiba masa yang sesuai nak get ready barang² baby yang nak dibawa ke hospital nanti. takmo nanti kalut or ada yang tercicir. so, saya decide nak guna diaper bag saja untuk bawa ke hospital.

ada 2,3 diaper bag yang buat hati saya cair. hahaha...cuba teka yang mana saya dah order?








memang time yang sesuai beli secara online. saya cepat letih kalau banyak berjalan. hehehe

nanti bila ia dah sampai, saya buat review OK.

Check Up at 29 Week

macam biasalah saya. kalau kena buat check up di KK, sure saya postponed to another week. sendiri pandai² postponed. agagaga kemalasan punya pasal selain tak suka kena tunggu lama² di KK walhal nak check sikit saja. bersabar sungguh hati ini.

semalam ke KK. ingatkan kena jumpa doc. tak juga. tipu je tau nurse yang check saya last month tu. kali ni punya lama tunggu. selalu saya datang jam 10AM or 11AM, less than 2 hours dah settle. kali ni, almost 1.30PM baru settle. aiyak!

pass check urine, datang 2 orang nurse pelatih nak check BP, berat & tinggi saya. dah 7 bulan preggy, inilah 1st time ketinggian saya direkod. tak faham betul sistem KK ni macam mana. saya terus terang cakap, memang tak gemar kalau nurse pelatih yang handle file saya. saya bukan datang untuk jadi bahan ujikaji. nak check BP pun dekat 30 minit. aduh!!! saya dah buat muka tadi. nak check berat & tinggi pun lembab. haish! then nak check hB saya. nasib baik nurse yang take over. kalau mereka juga, ntah berapa jam plak saya kena test.

berat saya naik dengan bahagianya. almost 4KG in 1 month. huhuhu tak pasal² kena datang minum air gula lagi sekali. mencik! BP normal cuma disebabkan berat naik mendadak which is supposedly naik 2KG a month, terus nurse suruh datang minum air gula lagi sekali this Friday. katanya ada simptom² darah tinggi or kencing manis. bila fikir² balik, mereka ni terlampau straight sangat. naik banyak tak boleh, naik sikit tak boleh. tak naik langsung lagi tak boleh. redah sajalah...

1st time juga saya kena inject. apa ntah nama injection tu, saya tak pasti. tak pay attention langsung actually masa nurse tu cakap. start hari ni jam 9AM, saya dah kena buat carta gerak baby till 9PM. if gerakan baby kurang dari 10, saya kena cepat² ke hospital. kalau saya ada rasa loya, muntah or pening² (macam tanda² awal orang pregnant plak), pun kena cepat² ke hospital.

nurse yang check saya tu agak terkejut. kebesaran peyut molat saya tak macam preggy 7 bulan. huhuhuhuhu office-mate pun cakap perkara yang sama. dia kata, saya macam dah nak beranak je. dia teka saya akan bersalin awal dari EDD saya. takutnya!!!

baby, kalau pun nak keluar awal, make sure genap 9 bulan yer sayang. muah!muah!

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009