Photostat Machine

INI TIDAK ADIL!!!!

38 weeks dok dalam perut Mommy. bila keluar, copycat muka Papa. haish...perut Mommy ni macam photostat machine lak kan. hehehe


budak kenit masa umur 1 hari


Papa budak kenit


Mommy & budak kenit

tak kisah la ikut muka siapa pun. yang penting Harith Iskandar Umar permata hati Mommy & Papa. love you!!

Pok Amai-Amai

morning sweetie

hari ni saya off-day lagi. yeah! 3 hari cuti & best sangat sebab dapat berlama-lamaan dengan boipren kenit saya ni. tiap kali saya off-day, saya akan cuba spend more time with my kenit. really enjoy!

sekarang Iskandar dah pandai tepuk tangan. asal dinyanyikan pok amai-amai, tangan dia akan mula menepuk. smart baby boy! kalau tak nyanyi pun, dia akan tepuk sendiri. nah video Iskandar tepuk tangan tanpa music. ihikssss


tiap kali habis menyusu or makan, saya sentiasa train Iskandar supaya tepuk tangan. as reward to him sebab berjaya habiskan makanan or susu dia. alhamdullillah, setelah sekian lama mengajar, akhirnya Iskandar dah pandai. ngeeeeeee...again, as Mommy, I am proud on his progress.

mengajar anak kecil ni memerlukan kesabaran. keep talk to them, train them, insyaALLAH ianya berhasil. yang penting, pembelajaran & usaha itu berterusan & kena sentiasa yakin.

Peek-A-Boo

hello dearie

saya berjaya snap picca Iskandar tengah study. eceh! bukan study ABC or 123. tapi study main peek-a-boo dengan Elmo.


kusyuknya


tutuplah, dah habis baca


alamak! kantoi plak ngan Mommy


cepat² buka semula buku. haish, mana plak 1st page ni


alaaaa Mommy tengah monitor Iskandar ke?


merenung diri sendiri


Mommy.....cak!


gaya budak genius

might be Iskandar tak faham apa peek-a-boo tu tapi me as Mommy proud sebab Iskandar dah pandai pegang buku sebagaimana yang sepatutnya and selak² pages tu. smart boy! nanti Mommy beli book ABC yer.

Penyokong Kenit

hi dearie

minggu ni memang minggu bola. mula² final SEA game between Malaysia vs. Indonesia. semalam, game kelayakan Olimpik 2012 between Malaysia vs. Syria. i think, team Harimau Muda berada di tahap terbaik untuk masa ni. keep up a good job!

apa Iskandar buat malam football game ni? jeng...jeng...jeng


Iskandar pokpok Mommy yang ralit tengok game


Iskandar tidur atas riba while Mommy watching the game


most of time, Iskandar memang mengacau Mommy. hahaha dia nak ajak bermain. memang time main² dengan dia pun. so, dia tuntut la kan. ngeeeeeeeeeee

Get Well Soon Babe

hi dearie

sorry if awal pagi Monday ni saya publish entry tak bape nak gumbira. just nak minta semua doakan bersama² saya semoga kawan kita, dD, cepat sembuh. he was admitted at Ampang Puteri Specialist hospital since last Monday. on Thursday, confirmed by doctor in-charged that he has Tibi.

plsss get well soon babe. rindu celoteh ko. office sunyi takde ko. seriously! pls makan ubat on time, dengar nasihat doc & cepat² boleh balik office semula.




once ko dah recover, kita hang-out together. Iskandar also miss his uncle D.

Unifi in da house!

hi all sweetie

waaaaaaaaaaaaaa lama betul saya tak blogging. my lovely blog dah bersawang segala. semuanya kerana takde Internet connection di umah tinggi

tapi now segala limitation dah berakhir. yeay! last Monday (14/11/2011), done installed Unifi. sebab apa pilih Unifi? sebab ia laju & trend sekarang. agagagaga OK tak alasan tu?


before disusun elok oleh Hubby Sayang


now more tidy - done by my Hubby Sayang

sekarang, dok dapur pun online. boleh tengok video masak-memasak. ececececece macam selalu sangat memasak. ngeeeeeeeeeeeeeee

will update my lovely blog as frequent as I can. bukan apa, nanti Iskandar yang tolong menaip. hehehe time type entry ni pun, dia tengah main sengsorang. alaaaa sian anak Mommy.

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009