Scarlet Halford

holla darlings

Iskandar almost 5m now. semakin kacak bergaya budak kenit saya tu. Iskandar dah mula pandai main air liur. buat aksi menyembur² sampai bunyi² brrrrrr....brrrrrrr... habis comot anak Mommy dengan air liur meleleh². haish! hilang ke'macho'an Iskandar tau.

since Iskandar semakin membesar, kami makin yakin & berani bawa Iskandar keluar berjalan. we both now know how to handle him when we at outside. bila dah keluar tu, most important thing that we will bring of course his little transport. barang wajib. if not, naik lenguh Mommy & Papa dukung Iskandar yang dah semakin bambam.

talking about his little transport, we bought it for him a day after both of us "merdeka". hari ke-45 which is merdeka from 44 days confinement. Iskandar & Mommy with Papa went out. kira 1st time Iskandar keluar berjalan with us. we bought it at OneBabyWorld & FYI, we didn't do any survey or research for which stroller we want. memang main redah sahaja. yang saya tahu, saya mahu stroller yang tak bulky, boleh recline & boleh guna dari newborn hingga dewasa. ngeeee acah je. at least, until Iskandar sendiri dah tammo duduk dalam stroller bila dia dah pandai berlari. Hubby Sayang pula mahu stroller tu muat untuk disimpan dalam kereta comey kami.

bila dah sampai, memang agak rambang mata. banyak pilihan & tak semuanya menepati ciri² yang kami mahukan. sales-person suggested to us Halford-Fliplite which quite meet our requirements. ouh! saya memang jatuh hati terus. selain ia berwarna Scarlet yang menarik tertarik, ia juga ringkas & bila dilipat, ia amatlah comey lote. tak fikir panjang, terus rembat!


Halford- Fliplite Stroller Scarlet (Red)

Product Descriptions

● Recommended from birth and up
● Holds up to 18kgs
● Five-point safety harness for maximum security
● Umbrella fold
● Carry handle for easy portability
● Height adjustable shoulder straps
● Lockable, front swivel wheels
● Shopping basket hold up to 3.5kgs
● 4-position seat recline
● Stroller Weight: 7.2kgs
● ECE 44.04 Approved Standard
● ISO9001:2000 Certified

Available Colour

● Scarlet ( Red )
● Papaia ( Orange )

Specifications

● Product Weight: 7.20kg
● Packaging Dimension: 27cm (L) x 20cm (W) x 109cm (H)
● Packaging Weight: 8.3kg

Iskandar pun nampak selesa dalam Halford Scarlet dia. selalunya, dia akan tidur bila kita keep menolak. senang sungguh anak Mommy ni. kalau tak tidur pun, dia akan leka dengan toys dia. tendang² elephant sebab elephant rajin menyanyi untuk Iskandar. kalau dah bosan, dia akan jerit² macam menangis. dengan harapan, Mommy & Papa akan angkat dukung dia. noty betul.


leka with his toys


smiling at his toys


sleep with his friend


hasil kerja Mommy time Iskandar tidur


lena


renungan maut

agak² sampai bila Iskandar nak duduk dalam little transport ni?

3 Comments:

Ms SZ said...

i like this too. ms nk g Langkawi aritu ingat nak beli yang ini, sekali Britax Blink ada promo, terus sauk Britax Blink.

comel betul Iskandar.

♥♥relyza♥♥ said...

ms SZ: yer ke? brintax pun ok kan? anor suka sgt sebab kaler merah. hehehe

keisha pun comey. rasa cepat je masa berlalu kan

Madam Sooyaree said...

Diorang akan duduk dalam ni, sampai diorang boleh berjalan. Pastu haruslah nak keluar saje! T__T

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009