Our Little Crib

dah lama nak bercerita tentang little house kami ini. tapi asyik tertangguh & cerita pasal budak molat menjadi keutamaan. hehehe

alhamdullillah. segala urusan selesai akhirnya. penat & naik muak nak call almost everyday semua lawyer semata² nak pastikan mereka buat kerja ikut dateline. sampai satu tahap, kami terpaksa ke office mereka untuk tengok progress file kami. sp lembab!

a week after Iskandar lahir, kami dapat kunci rumah. syukur teramat sangat. Iskandar lahir dengan sihatnya & dapat rumah. so, bila dah dapat kunci rumah, kami mula planning macam². rasa macam nak buat segala benda at same time. pasang lampu, besarkan dapur, cat rumah, blablabla. tu belum lagi masuk cerita nak beli furniture, fridge, aircond, etc². pergh! indahnya berangan.


view from our little crib


swimming pool Iskandar

first thing first, kami decide untuk pasang grill & besarkan dapur. everything was handle by my Hubby Sayang since I was on confinement that time. Hubby Sayang was so excited when get the house. I was more excited when have Iskandar. hahaha

before renovation


after renovation but before new paint


new look, new paint

takde plak picca grill. yang biasa sahaja but white color. look modern. ihiksss...sekarang tengah process mengecat. jenuh & saya amat tak suka cat minyak. leceh! will update more about new paint later.

tinggi mengapai awan!

5 Comments:

Ms SZ said...

best! upload lah byk2 pic umah. blh jadi inspirasi kawan2 yg lain.

Princess Cindellyna said...

bestnya ada swimming pool!~huhu

♥♥relyza♥♥ said...

Ms SZ: hrmm...nanti anor snap banyak² yer. dah masuk furniture lagi anor tepek. hehehe

Princess Cindellyna: best tp anor tak tau swim. hahaha

putdianas said...

area mane umah ko ni? best ek umah dah siap. bile nk wat hse warming :)

♥♥relyza♥♥ said...

putdianas, area ampang jaya, nearby ampang point. hse warming? tunggu jemputan ekk...ihiksss

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009