Nora Elena

ni entry dalam draft yang baru nak up. hahaha drama tu dah lama habis tapi penangan ia masih terasa, betul tak?

even dah tau jalan cerita macam mana, saya tetap gigih beli novel Kasih Yang Suci tu. order directly with the writer. less than a week, novel safely arrived!


siap dapat bookmark picca Nora Elena with Seth Tan. huhuhu sila jangan jealous ya. the writer also sign the novel with some love quote.

but to be honest, up until today, I haven't finish read the novel. agagagagaga...

Our Little Crib

dah lama nak bercerita tentang little house kami ini. tapi asyik tertangguh & cerita pasal budak molat menjadi keutamaan. hehehe

alhamdullillah. segala urusan selesai akhirnya. penat & naik muak nak call almost everyday semua lawyer semata² nak pastikan mereka buat kerja ikut dateline. sampai satu tahap, kami terpaksa ke office mereka untuk tengok progress file kami. sp lembab!

a week after Iskandar lahir, kami dapat kunci rumah. syukur teramat sangat. Iskandar lahir dengan sihatnya & dapat rumah. so, bila dah dapat kunci rumah, kami mula planning macam². rasa macam nak buat segala benda at same time. pasang lampu, besarkan dapur, cat rumah, blablabla. tu belum lagi masuk cerita nak beli furniture, fridge, aircond, etc². pergh! indahnya berangan.


view from our little crib


swimming pool Iskandar

first thing first, kami decide untuk pasang grill & besarkan dapur. everything was handle by my Hubby Sayang since I was on confinement that time. Hubby Sayang was so excited when get the house. I was more excited when have Iskandar. hahaha

before renovation


after renovation but before new paint


new look, new paint

takde plak picca grill. yang biasa sahaja but white color. look modern. ihiksss...sekarang tengah process mengecat. jenuh & saya amat tak suka cat minyak. leceh! will update more about new paint later.

tinggi mengapai awan!

The Smile






senyuman yang bisa buat hati Mommy cair...
senyuman yang bisa buat Mommy tak tenang buat kerja di office...
senyuman yang bisa menghilangkan kepenatan & kekusutan fikiran Mommy...
senyuman yang sentiasa Mommy rindukan...

dari Iskandar Umar kesayangan Mommy & Papa

Gingy

introducing Iskandar's new friend....Gingy!!!


muka pelik tengok Gingy


Gingy teman Iskandar tidur

Mommy bought Gingy when went for holiday with Papa & Uncle D to Universal Studio Singapore last January. that time, Iskandar around 7 months old inside Mommy's tummy. gigih okeh Mommy. hehehe

Bila Dah Ada Anak

saya, bila dah ada seorang anak...

[1] baru tahu & sedar susah payah mak ayah besarkan saya & adik-beradik hingga berjaya
[2] baru lebih menghargai mak ayah. if only I can turn back time...
[3] baru tahu kepentingan monthly budgeting. main priority of course for our little one's needs
[4] Hubby terus jatuh ke tempat no 2. ihihihi jangan marah yer Sayang!
[5] baru tahu betapa penting time management. kena cargas untuk selesaikan segala urusan & rutin harian
[6] tak hairan kehendak & keperluan diri. berlebihan bila memenuhi keperluan Iskandar. every month he will get new clothes. Mommy's? yillek!
[7] rela & sanggup bersengkang mata semata untuk memastikan Iskandar tidur lena. sometime, just awake to see his face while sleeping. tenang je
[8] tak sanggup berjauhan dari anak. lain rasanya bila tidur malam takde Iskandar di sebelah
[9] mula memikirkan cara terbaik untuk mendidik Iskandar supaya besar nanti menjadi manusia berguna. nak sekolahkan di mana, nak dia jadi apa...wah!
[10] sentiasa mendoakan Iskandar membesar dengan sihat & kuat, menjadi anak yang baik & mendengar kata, menjadi hambaNYA yang soleh & taat dan juga menjadi insan yang berjaya di dunia & akhirat... amin...

Mommy will always love you...Harith Iskandar Umar

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009