Barut

till when our baby should wear "barut"???

I am considering to have new barut for Iskandar. of course with new size. Iskandar cepat berisi. barut yang ada dah sendat mendat, sikit je lagi boleh ikat.


suka pix ni. Iskandar nampak molat!

right now, need your opinion either i should order new barut or not...

7 Comments:

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

salam.. Rania pakai barut sampai umo 3 bulan je.. bile barut tu dh tak muat.. dah tak pakai dah... mlm2 slalu sapu minyak yuyi @ minyak pak ali xnak kasi kembung perut :)

eLyA said...

mak sy cakap smpai 3 bulan je.. da masuk 3 bulan pakai malam je, xnak bagi perot baby masok angin.. Da masok 4 bulan baru xyah pakai tros, just sapu minyak je la...biasa guna minyak yuyi tu...hhee =)

Fariza said...

kak, comel baby.
geram. hik3.
kak, jgn lupa tau payung lace kak yg cntik tu. hik3. yg bln 5 sy msg tu. :)

Mrs.Qarlista said...

nad pakaikan delisha barut dalam 3-4minggu je..pastu tak pakai dah..org kate pakai barut untuk elakkan angin kan..since delisha takde kembung2 tu yang nad stop..ape fungsi barut sebenarnye?

Cik Puan Fara said...

iqbal tak berbarut lg sbb ada tali pusat lg ni

MyRule said...

hi..salam kenal..:p

i pakai barut for my baby sampai 2 bulan je. After that stop. Baby agak aktif..barut tercabut or at least sampai kat dada. Lagipun baby cepat berpeluh.. :)

♥♥relyza♥♥ said...

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿: ouh ye ke. rania selalu kembung tak?

eLyA: i see. thx yer share info...

Fariza: comey macam mommy dia tak? hikhikhik

Mrs.Qarlista a.k.a Nad: anor pun tak sure pe function barut yg sebenarnya. terror la delisha tak kembung. iskandar sokmo kembung. tp takde lak nangis2..alhamdullillah

Cik Puan Fara: iskandar dr kuar spital dah pakai barut even masih bertali pusat. huhuhu

MyRule: salam kenal juga. iskandar pun aktif sgt2. susah betul masa nak ikat barut dia pas mandi. hehehe

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009