3/5 Engaged

macam² yang saya rasa dalam perut sekarang ini. kadang² terasa sakit. kadang² terasa pergerakan perlahan baby. kadang² terasa geli. yang pasti, sakit tu lebih kerap compared dengan rasa yang lain. huhuhu

last check-up dengan KK & scan dengan doctor KK, both bagitau kepala baby dah di bawah. bawah sangat². mereka estimated, baby dah 3/5 engaged. teruja ada, berdebar pun ada. no wonder saya kerap sakit² di bahagian bawah perut. tulang² pelvis dah mula bergerak menyediakan laluan untuk baby. even nak berjalan pun, kaki kanan saya tak boleh nak memijak sangat. saya rasa sakit tersangat pada tulang montot. ihikssss


credits to here

kalau refer pada picca atas ni, kepala baby right now di position -3. adakah baby akan makin menurun after this? agak², bila baby nak keluar ekkk

bila doctor bagitau macam tu, bermulalah sesi menghantar pergi ke office & mengambil pulang dari office oleh Hubby Sayang. saya dah tak mampu nak drive sangat. peyut sangkut pada stereng. agagaga

now, pantang saya mengadu sakit, cepat sahaja Hubby Sayang nak bawa ke hospital. saya yang takut & tammo pergi sebab takut kena tahan wad. Hubby Sayang memang dah tak sabar nak tengok baby. baby plak macam selesa je kat dalam ni. ngehngehngeh

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009