Advise On Set Bersalin

off sekejap cerita USS. sambung kemudian. takut muntah colorful plak kawan² if saya asyik cerita pasal trip ke USS. hehehehehe

sekarang ni, saya tengah usaha menyediakan barangan keperluan Mommy. barang² baby dah hampir lengkap walhal barang² untuk Mommy tak de. huhuhuhu kalau tak Mak tegur saya tempohari, memang saya takkan sedar diri. hahahaha

saya nak minta pendapat kawab² yang dah lalu pengalaman mengandung & melahirkan ni. saya plan nak beli set bersalin. tapi, tak sure mana yang better. can anyone suggest me? plssss really need your advise on this. saya tak tahu apakah criteria yang perlu saya consider if nak beli set bersalin ni.

kawan² ada pakai bekung tak?

5 Comments:

My Journey said...

salam dear,

pasal set tu i heard nona roguy or amway tu byk good reviews..but i"m not so sure which one better..

tapi bengkung tu i think its worth it...my friend first anak degil tak buat, and then her perut susah nak turun, 2nd baby buat, mashaAllah dia cakap mmg turun lagi cepat...

i also tgh survey survey masa time pantang nati nak cari auntie utk urut2 and buat bengkung semua...inshaAllah

♥ Fasha ♥ said...

sy beli brg2 nona roguy je nih sbb family and frens ramai guna tu and sume ckp bagus sgt2. tapi sy x beli full set la sbb takut x guna semua. cuma beli myk herbanika, air akar, pil phytonatal dgn uncang cuci je. lulur beli brand lain kot sbb my sis ckp bau dia busuk =p

amway pun my fren ada yg guna and lebih murah compared tu NR cuma diorg ckp leceh skit nak guna brg2 dia

FYHA said...

kite pakai amway. ok, xbusuk hehe! pastu yg best minyak tuk baby tu bagus, my dotter xpenah kembung tau! bengkung kene pakai la, nak slim x? heheh!

merahjamboo said...

pja tk rajin sgt sbenanya nkmkn jamu, so beli jamu mak dara je,sbb yg telan 2 je,yg lain pilis,param etc,pastu dh tmasuk bengkung;)

◕‿◕ M a S s ◕‿◕ said...

anor, aku pakai amway. full set.
tapi tak habis guna.
bengkung bagus.
set mandian dia pun bagus.
yang tak habisnya adalah.. supplement dia, memang ada yang tak sentuh pun.
sebab tengok auji naik ruam2, sebab kita breastfeed kan. masa tu tak tahu auji ada ekzema.
kalau tahu, aku proceed je makan.
kalau anak kena kuning/jaundice, stop. jangan makan apa2 supplement ok. maybe sebab tak makan kot, auji kena tahan tak sampai sehari je =)

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009