Baby Dah 18 Week

Baby,
hari ni baby dah 18 week tau. alhamdullillah, semuanya OK. baby pun dah mula bagi Mommy rasa kewujudan baby. baby suka sangat main ketuk² kat dalam ni. yang Mommy perasan, bila Mommy nak balik rumah, baby macam excited. tak sabar nak jumpa Papa yer. haish, anak Papa nampaknya baby ni. ihikssss

Baby,
Mommy dah mula tengok² secara atas talian barang² untuk baby. boleh kata, tiap malam Mommy tengok. Papa tak putus asa pujuk Mommy supaya bersabar. Papa kata, balik dari ber-holiday nanti baru kita start beli barang² baby. tapi, Mommy tak tahu mana yang patut Mommy beli dulu. baju dulu ke, bottles ke, car-seat ke, stroller ke. haish! even Mommy dah buat checklist untuk baby, Mommy tetap tak tahu yang mana nak beli dulu. semuanya rasa patut beli dulu. haish! Mommy tak tahan mata tengok barang² baby yang comel² tu. agagagaga


bila tengok picca ni, Mommy rasa baby macam dah sempit je dok dalam tummy ni. patut baby rajin ketuk² Mommy yer. ihikssss...takpe. Mommy suka bila baby ketuk² tu. tu tanda baby respond pada apa yang Mommy kata. more info tentang baby ada di sini yer.

lupa pula nak cerita. semalam Mommy datang KK lagi. check BP, urine & berat. guess what baby? berat Mommy turun 1KG. aik, baru Isnin lepas timbang & dalam masa 2 hari boleh turun 1KG. ajaib tak? Mommy rasa penimbang di KK tu tak berapa betul. hakhakhak...mungkin juga sebab kesihatan Mommy yang agak merosot lately buat berat Mommy turun banyak. tambahan pula, selera Mommy tak berapa nak ada. mungkin tu semua faktor buat berat Mommy turun.

Baby,
duduk dalam tummy Mommy molek² ok. sila membesar dengan jayanya. jadi anak yang sihat & kuat. nanti kita pergi holiday sama² yer. kehkehkeh

Sakit Kepala & Kambing

siapa suka makan kambing? tak kiralah kari kambing ke, kambing bakar ke, kambing panggang ke atau gulai kambing. as long as KAMBING. ihikssss

hari tu, masa majlis bertandang di rumah Hubby Sayang, majlis diteruskan lagi hingga ke malam. malam tu, SIL buat majlis akikah untuk anak lelaki dia. FIL buat kambing panggang. kalau tak silap saya, 2 ekor kambing. pergh! memang sedap. saya pun makan dengan jayanya. sedapkan, plak tu makan berdua. eceh!


kambing panggang yang super sedap & laku

haaa...tak sampai 1 jam makan, saya mula sakit kepala. mula² sakit sikit saja. lepas tu, sakit tu makin kuat. berkerut² dahi menahan sakit. sakit kepala sampai bawa rasa nak muntah. adakah penangan kambing panggang or badan yang letih kerana majlis 3 hari berturut²?

itu kesan makan kambing dengan banyaknya tanpa sedar diri. malam semalam, saya hanya makan kuah gulai kambing dengan nasi beriyani sahaja. again, saya diserang sakit kepala yang melampau. sampai rasa nak muntah. pukul 3AM Hubby Sayang suruh balik rumah. dia basahkan kepala saya dengan air sejuk. ngeeeeeeeeee sejuk sampai ke otak rasanya. kemudian dia picit² kepala & paksa saya take a nap before masuk kerja semula.

risau juga saya. mana tahu tiba² BP saya naik mendadak hingga buat saya sakit kepala. takkan kerana kambing? chop! kuah gulai kambing. Mommy2be tak boleh makan kambing yer? ada kesan pada baby tak?

haaaaaaaaaa...lagi satu. Mommy2be tak boleh guna ubatan yang ada Methyl Salicylate yer? macam minyak cap kapak, Salonpas tu semua ada bahan ini. malam ni tak larat nak tanya Pakcik Google. terus tanya pada kawan² jek ni. ihiksss

syuh!syuh! nyah kau sakit kepala.

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009