EYA oh EYA

this month I'm totally broke!!! 1/4 dari gaji habis untuk EYA. dalam masa 2 hari sahaja, EYA perabiskan duit gaji saya. mentang² dah lama tak cantikkan EYA, sekali EYA ketuk, terngaga saya dibuatnya. agagagaga

flash back ke tanggal 13 Jun 2010.

hari bertandang ke rumah Hubby Sayang. cousin Hubby Sayang jemput kami berdua dari PA. panten tak dibenarkan drive okeh. so, my EYA will drove by Abang, my lil bro. my family convoy dari PA ke TC. tak tahu macam mana boleh berlaku, kereta Ayah langgar belakang kereta Ayah. hakhakhak pelik? EYA was bought by Ayah for me. still under Ayah's name. minor accident between EYA & Ayah's car. bumper EYA rosak teruk. they told me, radiator EYA pecah. that's why EYA tak boleh drive lagi after that sebab engine panas mendadak. punya power kereta Ayah, tak kemik langsung! that's the different between Malaysian's car & imported car. full-stop!

Ayah tolong repair & service EYA selepas kejadian. tukar bumper & hood baru. ganti radiator, I guess & apa² yang patut di-service, masa EYA masuk bengkel, I'm not around. tengah berjimba bersuka-ria sebagai panten baru di Pangkor. agagagaga...

what I need to do, just paint back the hood & bumper. that was I did last Monday. sent EYA to one bengkel at Kg Pandan Dalam. service tip-top & hasil memang superb! dah berangan nak hantar cat whole body EYA nanti.


hood & bumper yang telah dicat baru

dah cat, dah nampak cantik, mula terfikir nak makeup EYA. hihihi Hubby Sayang & saya pun hantar EYA ke bengkel di TC ini untuk makeup EYA sikit. repair center-lock pintu, tambah tinted bagi gelap sikit, tanggalkan penahan air kat tayar, tinted signal lamp & repair lampu kat bumper. tara.............EYA nampak ganas sikit. hehehehe

tinted yang ditambah & penahan air yang belum ditanggal


signal lamp dah hilang


new look of signal lamp


EYA selepas dicuci kilat²

after this, will convert EYA back to manual. masuk power window & repair reverse sensor. plan to add some more tinted. agagaga.... I need more money plus JPJ plsss jangan kantoikan saya. ihikssss

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009