Make Up For Bersanding 12 June 2010

hi sweetie

buat entry ni secara pantas. rasa tak best bila tak ada cerita untuk esok hari. hehehehe OK, mari sambung cerita pasal makeup.

makeup bersanding mula awal. around 9AM++. again, saya baru lepas mandi masa MUA datang. time tu ada acara marhaban kat bawah. kumpulan marhaban yang di'import' khas dari kampung yang di'sponsor' oleh Mak Long.

tengah syok² makeup, Mak masuk bilik & suruh turun bawah untuk acara potong jambul. dang! muka baru kena simen, sah² muka pucat lesi. tak vogue OK panten turun ngan muka lesi. kehkehkeh... tapi nak wat macam mana. kena gak turun. CikYip touch-up sikit² & pakaikan lip-gloss sikit. sarung saja baju & tudung yang ada. terus turun bawah. terpinga² sekejap. hehehe


sila katakan saya cantik. hahaha

CikYip kena makeup orang bertunang pukul 11.30AM. that's why saya di-makeup awal. my OP & Kak Ngah jadi mak andam terjun. pakaikan veil & crown. hehehe

after that, CikYip datang semula ke rumah saya. tu pun after majlis almost done. trapped dalam hujan lebat, katanya. tapi takpe lah. he stayed with me sampai malam OK. siap berhujan buat outdoor, dia setia menunggu. wah!



OK-lah. cukuplah sikit² tepek pic makeup ni. nanti tepek lagi. hehehe

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009