First Kiss

first kiss from my Hubby Sayang


love you so much Hubby Sayang

saya SAYANG sangat pada lelaki ini. sepenuh jiwa & raga saya. semoga ikatan ini berkekalan sehingga ke akhir hayat kami & sentiasa dirahmati ALLAH.

Amin....

Potong Jambul Pengantin

hello peeps!

kawan² pernah tengok acara potong jambul pengantin tak? tak pernah ekk... OK OK. actually, bukan la jambul rambut real panten. alaaa....mana nak ada jambul kalau dah panten pakai tudung, kan? ouh, saya tak macam retis itu or politician yang itu, pakai tudung sampai terkeluar jambul. opsss, tercarut plak! (kau tak sayang mulut ehhh panten)




inilah jambul yang dipotong



haaaa, nampak tak yang terikat di kepala saya itu? tu semua ring makcik² dari adik-beradik Ayah. lepas tu, orang² tua akan potong ring² itu sambil tabur beras kunyit segala pada saya. alangkah best-nya kalau semua ring tu dapat pada panten. hahaha den kayo! den kayo!

saya dah lama tengok adat ini. tiap kali ada wedding dalam family sebelah Ayah, acara potong jambul begini pasti ada. nama pun adat, tak wajib ada pun. Wan (nenek sebelah Ayah) yang berhajat. al-maklum, saya ni cucu sulung beliau. tak baik hampakan hajat orang tua.

muka saya agak selekeh sebab tengah make up & suddenly dipanggil turun. belasah sajalah labu....

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009