3 Princess Around Me




suka sangat 2 picca ini. masa tengah debar² ni, saya dikelilingi oleh 3 princess. my lovely Mak, Kak Ngah & Adeq. sweet sangat². memang dari awal dah cakap pada Mak yang saya mahukan Mak ada bersama saya ketika nikah & adik² perempuan duduk disebelah saya. sementara adik lelaki saya duduk sebelah Ayah, temankan Ayah mengakad-nikahkan Hubby Sayang. ihiksss

suka sebab mereka semua in pink color!

Lovely Dais Again

sebenarnya, saya suka sangat² dengan pelamin saya ini. tak tahulah sebab apa. mungkin sebab apa yang saya imagine berjaya diadaptasi ke realiti. first time saw it that night, my heart really melted. rasa nak tidur bawah khemah mengadap pelamin. hahaha buruk perangai!

the best part is, bukan saya sahaja yang melted dengan pelamin ini. jiran² yang datang semua suka. siap tak sabar² nak bergambar dengan panten malam nikah tu. seriously, the dais looks more outstanding at night.

mari saya tepek picca lovely dais saya ini banyak². ngeeeee (jangan ada yang muntah colorful plak yer)
















apa pendapat kawan²? masa discussion, takde langsung mention pasal lantern. hari pasang pelamin, tuptap tengok ada lantern. match plak ngan tema. kerusi tu supposedly cleopatra design. technical error (mis-communication) plak with them. payung depan dais tu asalnya payung masa berarak. tak tahu nak letak mana, so they just put it in front of dais. again, it's match! idea untuk letak orkid adalah dari pihak vendor sendiri & pomander flower kecil² pada langsir belakang juga idea beliau.

untuk malam nikah, dais has been set up by dD. he done lots of thing that nite. during reception also done by dD since they came a little bit late. they also didn't provide extra carpet for in front of the dais. terpaksa bawa keluar carpet peribadi. ngeeeee the rest, is just PERFECT!

ouh yer, kalau nak tahu, ini adalah hasil kerja tangan Rass Deco Wedding. kawan² boleh bawa design sendiri & bincang dengan mereka. insyaALLAH, mereka boleh lakukan & harga bisa dirunding!

Hantaran Kami

nak tepek satu² picca hantaran, tapi takde yang betul² menarik & tertarik. ahaha no lah. picca tak berapa nak cantik. tunggu dari OP or kamera lain, hopefully ada.

supposedly, hantaran kami 9 berbalas 11 sahaja. last minute, tambah 2 which means 11-13. saya dah agak gelabah. mana nak cari lagi 2 bekas hantaran since Mak just bought 10 pcs only from Nilai. ngeeeeeeeeeeee....luckily, dulang hantaran masa Pakteh bertunang kaler silver. so, saya belasah sahaja yang itu. letak pulut & kek, no need to deco² for these 2 dulang since munge tarak cukup woooo...

sessi tukar² hantaran dilakukan ketika upacara bertunang. rumah comey saya penuh dengan hantaran kami. so colorful okeh.


pulut & kek guna dulang lain


abaikan PA saya itu

hantaran kami biasa² sahaja. dD berjaya menggunakan sepenuhnya bunga cherry blossom yang dah lama beli itu. jenuh nak potong tau. since bekas hantaran saya berkaki pendek, bunga cherry blossom itu dibuat tinggi supaya tak nampak kependekan bekas hantaran itu. overall, memang suka sangat² dengan deco hantaran saya especially bekas hantaran for the ring. all of it simple, different & sweet. again, dD tidak menghampakan & he knows me very² well. tQ so much dD!

while from him, Cik Normah yang buatkan. she is my Hubby's aunt. memang bertangan seni Cik Normah ni. at first I thought, yellow roses tu FF. rupanya artificial & saya tertipu. kehkehkeh...memang berupa raja sungguh hantaran dari Hubby. I like!

insyaALLAH, bila dah dapat picca santek² untuk hantaran kami ini, saya akan upload one-by-one. pada sesiapa yang mahukan kelainan, i do recommend dD for decorating your hantaran. talk to him what you want & what is your budget, insyaALLAH, he will make your dream come true within your budget.

Kek Hantaran

hye peeps!

ok...saya cuba hapdet tentang ONE Day kami yer. saya start dengan kek hantaran pemberian saya buat Hubby Sayang.


cantik tak?

subhanallah! hati saya terus melted bila ditunjukkan rupa kek ini. saya tak sangka dengan picca hasil Google-ing saya, beliau berjaya realitikan my wish. Dhiya, awak buat dengan penuh jayanya. rasa dia amat sedap ok & really recommended.

for those yang berminat nak tempah kek for any occasions, do contact Dhiya. anda pasti takkan hampa dengan hasilnya kelak. trust me!

wanna know something? my beloved MIL simpan bunga² yang dipacak atas kek saya itu. ihiksss

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009