Kaki Kain

ntah pape tajuk entry kali ini kan...ngeeeeeeeee

saja nak tunjuk sikit. so far, saya kira suka dengan wedding dress yang ini. tak larat dah nak komen banyak. masa dah takde untuk dia layan kritikan & complaint saya nanti. mana yang saya boleh touch-up sendiri, saya akan usahakan. belum masa untuk saya redha. huhuhu


berat betul dress ni. tak larat nak jalan. hahaha tipu jek!

Solemnization Dress

saya asyik² cerita tentang reception dress. tak pernah nak cerita pasal solemnization dress saya. hahaha cian dia dianaktirikan.

solemnization dress saya very very very simple but i love it so much. saya memang mencari something yang simple & nampak suci je. sudah tentu warna off-white menjadi pilihan. tammo pure white tu...bila pakai waktu malam, nampak macam cerah sangat². tak santek nanti dalam pic. tu pada pandangan mata saya. ngeeeeee.....one more, saya memang prefer modern baju kurung since cutting body tak cun melecun nak pakai kebaya. hahahahaha




nampak tak perbezaan both color?

jejalan kat Ampang Park last year, jumpa baju ini. memang dah terbayang² baju tu & siap verangan nak pakai masa nikah. sebenarnya sukakan design pada kain kepada baju kurung itu. hahaha chiffon + lace. lace yang memang saya suka sangat², the very super duper soft lace. bila datang balik, dah takde! ouh no...luckily ada jual kat kedai sebelah butik Alinas, Jalan TAR. almost 3 months saya tunggu dari musim Chinese New Year sebab size takde. alhamdullillah, memang rezeki saya nak pakai baju tu as my solemnization dress. ihikssss


inilah yang membuatkan saya jatuh chenta

masa beli baju tu, memang dah set dalam fikiran nak hantar touch-up. nak touch-up dengan beads lain. beads yang ada semua nak tukar. tak minat! tak minat! tak minat! hahaha kan dah berupa bridezilla.

i'd sent it to same designer for my reception's dress. due to some problem made by him, i took back my solemnization dress & sent it to another designer. betul² 9 hari sebelum 11 June 2010. gila tak? sila jangan ikut jejak langkah saya ini. tak bagus!

nasib baik dia masih sudi nak tolong saya eventho masa dah suntuk. saya memang serahkan sepenuh kepercayaan pada dia untuk alter & touch-up baju nikah saya itu. masa pergi tempat dia, saya sempat belek² hasil kerja dia sebelum ini. memang superb! saya yakin yang keputusan saya ini tepat. ouh ye, bak kata one of the blogger yang banyak promosi pasal designer ni, dia ni master in beading.

insyaALLAH, by Khamis depan, baju nikah saya akan siap. saya tempah sekali dengan selendang/veil which will cost me RM200. selendang/veil panjang yang bila saya duduk, nampak meleret² kiri kanan saya. auww i like! tukar beads & alter jahitan semua tu, he will charged me RM350. kira OK-lah untuk penghantaran last minute.


verangan nak veil jadi begini masa duduk menanti akad nikah

ehem...korang nak tau siapa yer? hehehe cuba teka...

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009