How Did He Proposed?

bosan buat kerja sengsorang, saya blogwalked ke segala ceruk blog bride2be. terdiam sekejap kat blog ZLA & after baca entry dia, buat saya tersenyum. click sini untuk entry itu. ihikssss

well, im not directly been proposed by him. kisah kami seperti orang dulu². disatukan oleh keluarga. ahaksss...sure ramai tak percaya. how come, pada zaman sekarang masih ada pasangan yang berkahwin atas kehendak family. see...saya dah buktikan. kami disatukan atas kehendak keluarga yang akhirnya menjadi kehendak kami sendiri. hahahahah....gatai!!!

Abah, my FFIL-lah, asked me about kahwin. ouh no! Abah tanya saya selepas apa yang saya lalui dulu. kira masa tu, saya dah nekad, takmo kahwin dalam masa 3 tahun. to cut it short, yang mana saya fikirkan Abah just memain bertanya, saya bagi jawapan yang memakan diri sendiri, "Tanyalah pada Mak & Ayah". see...jawapan yang dah terang lagi bersuluh menjerat tengkuk sendiri.

lepas itu, berlakulah pakatan antara ibu bapa kami. macam mana??? nak dijadikan cerita, Ayah & Mak jalan² beraya ke rumah FPIL saya. masa itulah Abah asked my parent about me. dunno what else mereka discuss. yang saya tahu, lepas tu Ayah & Mak datang picked up saya kat SA & terus bagi tahu saya mengenai hajat FPIL saya itu. reaksi saya masa tu? saya ketawa!!! i tot my parent saja nak sakat saya.

rupa²nya saya silap. Abah betul² serious & my parent gave me a week to think about it. Abah suggest nak satukan kami on December last year. sound crazy rite? saya tak boleh berfikir secara serius masa tu. almost everyday Ayah or Mak or Kak Ngah or PakTeh or siapa²lah will called me & pujuk² me & advise me macam². semua macam nak paksa-rela me terima cadangan itu. ouh no!

genap 1 week, saya jumpa mr X personally & discuss. apa yang kami discuss? hehehe rahsia!!! but, itulah detik kami mula kenal-mengenal dengan lebih lagi. kami mula SMS, kami mula calling². saya ingat lagi, ada SMS dari mr X yang buat saya cair dengan dia. ahahaha...dalam diam, dia telah buat pintu hati saya terbuka tau. auwww!

since that, kami mula serious kenal diri masing². walaupun kami dah kenal sejak kami Form 2. in fact, kami sebenarnya berjiran sebelum saya sekeluarga berpindah ke PA. kenapalah kami tak bercinta dari dulu lagikan? hehehe....

Chinese New Year lepas, mr X officially hantar family dia merisik saya. sekaligus tetapkan hari untuk satukan kami berdua. yeah....it will be this 11 June 2010!!!

semua ini bermula dengan soalan memerangkap diri pada Oktober 2009. cepat saja masa berlalu.....

Dais For Me & Him

lama tak bercerita pasal preparation ONE day saya & mr X. so far, memang penat. hahaha yang paling menguji minda, bila ada yang cancel last minute, tukar last minute, tambah last minute & cakap tak serupa bikin! whoaaa yang last tu paling menguji kesabaran tau.

well, saya start update tentang pelamin. memang dari awal, masa sessi verangan nak kahwin, saya dah set nak amik Rass Deco & Wedding. semuanya kerana jatuh cinta pada hasil kerja tangan mereka pada wedding Diah.

lepas je settle acara merisik & tetapkan hari, saya pujuk² Mak & Ayah ajak pergi butik Kak Suhaila di Rawang. nasib baik senang dipujuk. kami terus ke sana. macam biasalah, yang excited of cos not me. hahaha Ayah & Mak belek² album pelamin Kak Suhaila sampai pergi ke store Kak Suhaila untuk tengok kerusi sanding. see, penangan nak terima menantu sulung. hari yang sama juga we all booking & a week after that, Ayah bayar duit booking. settle 2 in 1. sebab ambil catering sekali dengan Kak Suhaila.

last Tuesday, duduk discuss dengan Kak Suhaila tentang design pelamin. sebab space limitation, pelamin sanding akan dibuat bawah khemah tengah jalan depan rumah. hihihi lepas considered cuaca & keadaan sekeliling, saya pilih artificial flowers je. takmo FF, takut layu tak segar plak. tambah² cuaca panas membahang sekarang ni. tak sanggup ai tengok FF ai layu. ouh no!

i go for simple & nice pelamin yang boleh beri ruang luas. for me, of cos tetamu even saudara mara yang datang akan jadikan pelamin as a port untuk bergambar. seolah tempat wajib untuk tiap wedding yang ada. am i rite? sebab yang itulah, saya tammo menyaratkan & menyempitkan ruang di pelamin. saya nak keselesaan & nak beri keselesaan pada mereka juga.

to avoid anything bad happen, saya juga tak berapa prefer to have chandelier at my dais. takut wooo...memalam orang datang angkat itu chandelier. langsung esoknya sanding, pelaminku tak berlampu. hahahaha tak pepasal, saya kena bayar ganti rugi pada Kak Suhaila. ngeeeeeeeeeeeeeeeee

so, design semua dah discuss ngan Kak Suhaila. a new design for her actually. a very simple one. ouh ye, mr X pun amik pelamin dengan Rass Deco. sekali harung discuss design masa tu. again, pelamin untuk rumah mr X juga new design. harap, Kak Suhaila can make it real...insyaALLAH

pic tarak! kalau nak tengok macam mana rupanya, sila datang ONE day kami. ngeeeeeeee kalau tak, tunggulah a week after ONE day baru tepek kat my lovely blog.

senang hati sikit dah settle part pelamin....

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009