Pernah Tak Terfikir

hello sweetie

sejuk sangat dalam office ni. hujan lebat kot kat luar. selalu macam tu, kan? saya siap pakai stoking ni. hihihi

sambil layan cite Adamaya, tetiba terfikir sesuatu. hrmmm....sedih juga kalau asyik fikirkan ia & what if, it's come true? ouh...minta dijauhkanlah.

kawan² yang nak kahwin ni, korang pernah tak terfikir yang kita sebagai perempuan ni ada kekurangan? normally, masa bercinta, mesti kita fikir, bercinta happy², pastu kahwin, pastu ada baby yang comel². pernah tak terfikir yang kita tak boleh melahirkan zuriat? hrmmmmm sedihkan...

nope nope. bukan nak buat bride2b semua sedih. saja nak persiapkan diri dengan segala kemungkinan & realiti kehidupan yang tak selalunya indah seperti kita angankan. apa orang kata, kehidupan ni ibarat bola. sekejap di atas, sekejap di bawah.

tengok cerita Adamaya ni, part yang Mummy & Daddy Adam main ngan cucu diorang, wat saya terkenang ayat Ayah saya. "Tahun depan Ayah nak main dengan cucu plak." ouh Ayahku......

hmmmm....takutkan?

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009