baju ooooo baju

hi sweeties

lama plak tak bercerita tentang preparation ONE day saya & mr X. slow sket progress untuk seminggu ini. sebab semua benda tunggu orang. so, kami hanya tunggu & lihat hasil untuk finalize-kan. (macam mem & big bos okeh)

okeh! bila saya blog-walking, most of bride2b bercerita tentang persalinan nikah & bersanding. saya???? nan ado yer. baru gedik² nak bercerita gak. hahaha

jika takde aral, today kami akan pergi berjumpa designer. bayar installment (eceh) & terus amik ukuran. nak finalize-kan design juga. since dais untuk majlis di Banglo Kuning menggunakan khidmat designer tersebut, mungkin kami akan finalize-kan juga design dais itu hari ini. (Ya ALLAH, tetapkan hati hambaMu ini supaya tak tukar design lepas dah finalize...Amin)

saya amat suka dengan gown. gown kembang besar bulat kat bawah tu. siap ada meleret². nampak sweet & cute saja. macam gown Barbie saja. bila saya google-ing, banyak yang saya jumpa. mostly untuk English-style wedding la. bila otak mula bekerja & mengalirkan idea, fikiran kreatif mengatakan gown tersebut boleh di'edit' untuk di'implement'kan dengan Malay-style wedding dress. gown tersebut boleh digunapakai sebagai wedding dress saya. material sama sahaja, menggunakan....


chiffon. material ni for me beri impact soft. auwwww!


shantung silk. shinny & look elegant




lace! wud prefer simple lace with simple beads

ouh! ada banyak lagi material untuk menghasilkan gown or dress or what-so-ever-lah, janji wedding dress. lynda dearie, sure ur dress made from lace. lynda adalah fanatik lace. ekeke material yang sama juga diguna untuk menghasilkan wedding dress for Malay-style wedding. (setakat ini, tak jumpa lagi gown yang dihasilkan dengan menggunakan songket)

insyaALLAH, inspired by picca below, persalinan bersanding di PA akan terhasil. roughly, majlis di PA a little bit modern. hahaha amat gedik okeh!


really heart this dress


nice lace


sweet!


chantek! chantek!

ouh! saya tidak akan 'togelkan' kepala semata nak pakai wedding dress seperti dalam picca. seperti saya katakan tadi, akan ada aktiviti menokok tambah pada baju² ini. tiada dedah², terbuka², belah² yer. (sila simpan angan² anda semua yer. hakhakhak)

stop! insyaALLAH next entry saya akan share sedikit tips & info memilih wedding dress yang sesuai dengan bentuk badan. tak semua ada bentuk badan cantik meletop macam model BUT ia tak menghalang kita untuk bergaya & tampil menarik pada hari istimewa kita. am i rite dearie?

jika saya berbaik hati, saya akan share serba sedikit info lain mengenai wedding dress ini. ouh, kena fikirkan tudung & veil yang sesuai. aduh!!!

kenapa yer, takde pun entry yang review tentang pakaian pengantin lelaki??? anyone can u answer me....

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009