Monthly Shopping

semalam, before final bola start, saya ke Tesco. as usual, every month bila dapat gaji, kenalah beli barang² keperluan harian Hubby Sayang & saya. nanti dah stay rumah sendiri, kena pula beli barang² dapur. ihiksss...tak sabar pula nak duduk sendiri sama Hubby Sayang & baby. masa tu baru rasa kehidupan berkeluarga sebenar. betul tak?

sambil beli barang² kami, saya tak lupa beli barang² untuk budak kenit dalam tummy molat ni. dah boleh slash pada certain things. bila tengok semula checklist, baru saya perasan banyak lagi barang nak kena beli. risau pula kalau tak sempat membeli. huhuhuhu

saya sempat borong:
[1] changing mat
[2] another 10 pcs napkin (Mak suruh tambah)
[3] disposable diapers
[4] sabun basuh baju baby
[5] toiletreis (yang travel set saja)

Hubby Sayang terkejut tengok saya memborong dengan bahagianya semalam. penuh kereta. kehkehkeh

ouh ya, saya nak bertanya pada kawan². maternity pad kena beli tak? agak² kena beli berapa banyak? brand mana yang elok? confuse & teragak² nak beli ni.

5 Comments:

Ms.Gegirl said...

lalinggg...ko pkikan ank napkin ke nanti? byk beli tu. aku beli 10pcs pun aritu pki sehelai je..tu pun buat jd bedung. kekkeke..maternity pad of cos la kene beli. nanti nk lekat ngn apa. kikiki. aku beli brand madame je..aku x ingt la brp pack aku beli. tgk darah nifas kau mcm mana la nanti. ada separh org kjp je stop..ada separuh tu smpi hbs pantang pun still ada. neway botol weego cunnnn..aku pun dh beli 1 tp lum smpi.hiihihih..lama x msk forum?rindu la

Ms SZ said...

yunk, i beli maternity pad 2pack. 1 pack ada 10. beli yang tali tu kawan kata senang nak pakai. tapi mak cakap, dulu mak tak suka pakai tu, mak pakai overnight wing.

saya siap sedia je, sebab t dah bersalin, nak suruh encik suami, rasanya tak sempat kot. siap masuk beg bawa g hospital. ketenangan minda apabila benda tu dah selesai. boleh pangkah silang item tu dalam list

♥♥relyza♥♥ said...

ms gegirl, takde la. aku dah beli 10pcs aje. then mak aku suh tambah another 10pcs. ikutkan saja laaaa..botol weego memang cun. aku tunggu nak tambah yg kaler biru aje neh. hehehe tunggu baby kuar dulu

♥♥relyza♥♥ said...

ms sz, tu la. dah masuk 3rd trimester ni, perasaan debar2 lg bertambah. selagi tak lengkap semua barang, rasa tak selesa. mana tau pape jadi, at least kita dah prepare. yer tak?

HoneY said...

maternity pad itulah yang penting.. hani kena 58hr tau.. lama gila kan... ada yang sekejap je. beli je la dlam 2 pek or 3 camtu la. 1 tu beli yang bertali tu. hani beli bertali.. tapi tak habis pakai.. sebab tak tahu ikat.. hehehe.. ada maternity pad yang jenis lekat juga.. apa ntah brand dia.. xingat. tapi blue color plastik dia..

anor.. selamat berpantang nanti.. best... hehehe

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009