Dah Sampai

dalam entry yang lepas, saya dah TERorder feeding bottle idaman untuk si kecik dalam tummy molat ni. less than 1 week, barang yang telah TERorder tu selamat sampai. yea! yea! happy bangat saya.


packaging ia menarik. i like!

ada 4 bottles, 2 bottle 9oz and 2 bottle 4oz. ia ada bagi extra 2 teats and 2 solid bottle caps. saya pilih color orange and yellow. if baby comfortable dengan bottle ini nanti, saya akan beli another color. biru nampak cantik juga.


bottle ni memang diperbuat dari kaca. trust me, ia takkan pecah. Hubby Sayang dah buat test. bila saya tunjukkan bottle set ini pada dia, dia terus belek². tiba² saya dengar bunyi benda jatuh. rupanya, Hubby Sayang tengah test campak² bottle ni ke lantai. kuat plak tu. betul² nak test ni. takkan baby larat nak baling or campak bottle macam Papa dia buat. agagagaga

ouh ya! bottle ini ringan sahaja. for sure baby boleh pegang bila sampai masanya nanti. maybe teat yang kena tukar, ikut kesesuaian & keselesaan baby nanti. mana tahu ada para Mommy yang tammo baby confuse between real teat and bottle teat. ngehngehngeh...

10 Comments:

Cik Puan Fara said...

kt mane dah ko beli?link pls

♥♥relyza♥♥ said...

diane, link ada dalam entry sebelumnya...
http://www.thebabyloft.com

Ms SZ said...

brp price? berkenan gak glass bottle, tp banyak gak jenama dan belum dapat pendedahan pasal botol ni lagi.

♥♥relyza♥♥ said...

mz SZ, 1set rm269 tak include postage tau. bagus bottle ni. ntah laaa...anor memang jatuh chenta betul. hehee

Daleela said...

Botol kaca ni baguskan.. sebb plastik tu banyak chemical kan? erk.. boleh ke saya nak beli juga.. tapi baby non ade.. huhuhu..

shafida said...

boleh pakai berapa taun? kalau botol plastik tue ada limit diakan..kalau otol kaca nie?

♥♥relyza♥♥ said...

daleela, aik...awalnya nak beli? hehehe

♥♥relyza♥♥ said...

shafida, aah. botol plastik ada limit2 dia. plg lama avent pun till 2yr. botol kaca ni, dr review, takde limit. kira pakai sampe pecah la. hehehe

cira said...

macik lyza, mica nk satu leh x? hihi

♥♥relyza♥♥ said...

cira, mica suh mama belikan ekk...hehehehe kaler pink tu cantik tau mica.

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009