OM Yang Makan Gaji Buta

sorry yer kawan². hari ni terselit satu entry melepaskan rasa terbuku dihati. dah lama perkara ni dipendamkan. kali ini tak boleh nak tahan dah.

SAYA MAHU KERJA LAIN!!!!!

argh sudah...tetiba melalak nak kerja lain. agagagaga kalau kawan² di kedudukan saya, saya sure kawan² pun akan rasa yang sama. semuanya indah & best di tempat kerja sekarang until masuknya OM baru sejak bulan Jun lepas. segalanya berubah. tak suka!

OM patutnya kenalah tahu segala kerja di office terutamanya yang berkaitan dealing with client & system. tak tahu semua, at least tahu sedikit. ini tidak! dia tak tahu apa². yang dia tahu, pass semua kerja² yang sepatutnya or yang boleh dia buat kepada orang lain. aci ke macam tu? dah la gaji dia RM8.5K sebulan. siap dapat macam² benefit. claim minyak, claim T&G. kalau kegunaan berkaitan office takpe juga. ini, pergi balik kerja pun office bagi duit. gemuk la ko wey! dapat gaji buta je. office macam tanggung ko plak kan?

orang lain yang buat kerja, ko yang dapat nama. kalau disuruh buat time tu juga, sure ko terkial² kan? sebab, kerja ko selama ni pun masuk office tengok CCTV, tengok CRM, tengok CD, chatting dengan kawan² ko. kerja yang takde benefit pada office, tu la yang ko busy sangat. cuba sekali sekala cari client untuk office. cuba sekali sekala layan email² dari client. solve problem client. ni tidak. semua email dari client, ko pass pada we all. macam kitorang ni takde kerja sangat² dah kan sampai kerja ko we all nak buat. pastu tak habis² tanya we all ni cukup masa tak buat semua kerja. wey, selama ni cukup sahaja masa kerja kitorang until ko masuk, kerja² ko we all yang buat.

hai laaaa MD oi! silalah buka sikit biji mata ko tu. OM yang ko sayang² sangat tu selama ni banyak mengipas ko je weh. banyak habiskan duit company. setakat nak hantar unit pada client, ko boleh pergi balik hari sahaja. ini tidak, siap request nak tidur semalaman. motif sangatkan yang ko nak berjalan. nak pergi guna duit sendiri kedekut sangat. kalau ada pasang unit kat tempat client dalam Malaysia, ko refuse tak nak pergi. if pasang unit untuk client luar negara, sure ko tergedik² offer diri nak pergi. sedarlah MD oi!! yang OM kesayangan ko tu hanya nak perabihkan duit company!!

argh! serious saya memang berada ditahap kemarahan melampau. kebajikan staff macam tak terjaga. hati staff takmo jaga. suka² je nak maki-hamun padahal semua staff yang dimarah ni la yang banyak buat kerja. kalau macam ni berterusan, ada gaya ramai staff lari.

tolong! tolong! macam mana nak bagi buka biji mata MD saya & macam mana nak buat OM saya ini dipecat dari sini????

TENSION!!!!!

apa² pun, saya memang dalam usaha mencari kerja lain. bila fikirkan masa hadapan, tak boleh la Mommy kerja shift. sian baby nanti takde orang nak jaga.

motif lain saya marah² ni sebab OM reject application unpaid leave saya hujung bulan ni. alasan yang dia bagi amat tak munasabah. for me, dia cuak sebab nanti takde orang nak cover kerja² yang dia tak tahu nak buat tu. tambahan pula time tu saya shift pagi. lagilah dia menggelabah ayam kan. hello! ko cuti 1 week sebab pergi Vietnam nak berjimba takde siapa persoalkan. aku pun dah beli tiket awal² tau!

2 Comments:

kuCinG said...

been in that situation before.. prove to management that OM is useless.. but still nothing has been done.. if you can't take it.. find other jobs.. there's abundance opportunity out there.. Wish you best of luck Anor!!!

♥♥relyza♥♥ said...

miza, thx a lot. hopefully, rezeki baby & will find others job. tak sanggup nak stay sini kalo mgmt macam tu gaya. OM so bias with staff ppuan. aiyak!

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009