Gatal Mulut

semalam bermulalah rutin 2 hari sekali kena ke KK. saya kena check BP, urine & berat. till next checkup 27 Oct nanti. haiya!

saya ingatkan, tak perlulah nak beratur ambil nombor giliran. sekali kena juga. haish! hari Isnin plak ramainya ibu² mengandung yang datang. parking semuanya full! tak kose saya nak parking luar. takut kereta kena pecah or dilanggar or dicalarkan oleh pihak² tak bertanggungjawab. nasib kereta comel, senang nak selit² parking. agagagaga

result semua OK. berat turun 0.1KG. boleh laaa...sanggup tak breakfast dulu tu. urine clear, BP normal. Rabu kena datang lagi & Jumaat ni pula kena minum air gula. aiyak! bukan sebab berat yang naik dengan jayanya. tapi disebabkan family background. Mak & Ayah saya both ada diabetis. kemungkinan untuk turun kepada saya amat tinggi. lebih baik memantau sementara tak terlewat. lagipun, saya juga yang gatal² mulut bertanya berkenaan itu. sepatutnya saya kena minum air gula lepas raya hari tu. tapi, KK call kata tak jadi buat. tadi gatal bertanya. nurse check record lepas & decide buat this Friday. padan muka!

takut plak nak minum air gula ni. sedap tak? ada rasa strawberry tak? hihihi

6 Comments:

Nad Nazira said...

bace blog azian tak..die penah minum air gula! yang nad tau dienye likat tu macam gam kanji! hehe. picit idung yer time minum tu. :P

Ms.Gegirl said...

saya x penah mnm air gula..kekekeke.

FYHA said...

air gule sangat tak sedap!!!!!!! gud luck.. jgn termuntah sudah... hehehe!

♥♥relyza♥♥ said...

nad, blog azian? apa link ekk...haish! takutnya nak minum manis2 ni. makcik kata, kalo kat swasta, ada perisa. ngeeeeeeee

♥♥relyza♥♥ said...

adc, untungnya ko. aku sebab parent both ada penyakit tu, tu sebab kena minum gak

♥♥relyza♥♥ said...

farah, nurse ada tanya, ada muntah2 tak? if ada, tak blh minum air gula. ngeeeeeeeee

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009