Sweet Home

morning sweetie

hari ni nak share sedikit cerita happy. alhamdullillah, impian kami suami isteri untuk memiliki rumah sendiri hampir tercapai. terima kasih ALLAH untuk rezekiMu ini.

insyaALLAH, by next year Hubby Sayang & saya (also budak kecik) akan menetap di rumah baru. nun tinggi mencakar langit. kami tak kisah. janji ia terletak dalam kawasan yang ada market value tinggi, ada swimming pool (hubby nak ajar swimming), view menarik, very cozy & peaceful. masuk pintu rumah je nampak bukit menghijau. tenang sungguh!

syukur sangat² kerana dipermudahkan jalan untuk segala urusan. loan dah approved. 90% from market value. insurans ambil asing dari bank. kami ambil Takaful yang kena bayar monthly, insyaALLAH will cover more & give us more saving. sekarang dalam proses nak sign S&P which we plan after raya. harap dapat settle semua before saya deliver. lepas berpantang, boleh terus balik KL & masuk rumah baru.

both of us too excited. Hubby Sayang more excited. selalu dengar dia kata "dapat rumah, dapat baby". i know he's too happy. kami juga dah start survey² furniture & barangan electric. a lot of money need to spend. baby's stuff & new home. erk! agak pening sedikit tapi insyaALLAH, ada rezeki kami nanti. slow² kami akan complete-kan sweet home kami nanti.

ada 3 bilik & 2 bathroom. dekat sangat² dengan tempat kerja saya & tak berapa jauh dari tempat kerja Hubby Sayang. parking dapat free 1 saja. so, 1 lagi kereta kena parking luar. huhuhu sad!


pemandangan Ampang Jaya


view dari tingkat 23


master bedroom


ruang dapur

tak sabar rasa nak hunting barang² baby. Hubby Sayang plak tak sabar nak hunting barang² rumah. hahaha

7 Comments:

Dayu said...

ye..sama naik semangat dia
tp dulukn baby lah
brg umah lg costly
sikit2 isi brg umah..

seronok kan dok umah sendiri

dialicious said...

congrats lyza!so happy for u.,wic condo ni?sbb byk kan kt ampang.diah aritu dh berjaya dpt kunci rumah n excited renovate tup2 tgk ade baby dlm perut.double rezeki alhamdulillah

♥♥relyza♥♥ said...

dayu, aah. mmg sama naik pun. tu la, ingat nak beli sket2 brg baby. takde arr terasa sgt duet tu ngalir kan kan

♥♥relyza♥♥ said...

diah, nearby kojaya kondo kat ampang jaya. wah! diah beli katne? bila masuk umah?

blogsyarih said...

Tahniah, semoga dengan rumah baru ini akan membawa keberkatan kepada anda sekeluarga...

Cik Puan Fara said...

wahhhh suke..
bile tgk sekali imbas, mcm umah aku plak..
hehehe..

jom hunting grg umah..
kalo tau kedai perabot yg murah n cantik,n of cos berkualiti, ym aku ok..!!!!

♥♥relyza♥♥ said...

diane, aah. skrg tgh rambang mata tgk brg umah, brg letrik. tgh pk nak deco camne. hehehe...nnt kita hunting sesama nak tak?

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009