Perubahan Diri

holla all!

sekarang ini, saya tak tahu samada mahu cerita tentang cerita terkini diri saya or mengenai wedding's stuffs. haha sebenarnya ada banyak lagi tentang wedding yang tak diceritakan lagi. pasal honeymoon pun tak habis share lagi. aiyark!

takpe, nanti saya cerita satu-persatu. semua bergantung pada kesihatan diri & tahap mood dalaman. sejak dua menjak ini, nak mengadap Hagumi amatlah malas. cepat betul rasa letih & pantang berbaring, sure mata terlelap. so, memang terabai sekejap my lovely blog ini. hehehe

sebelum tahu saya preggy, selera makan saya membuak². cepat betul berasa lapar. bangun tidur sahaja dah tanya pasal makan. hihihi, sampaikan Hubby Sayang bising sebab saya makin kuat makan. ihiksss...rupa²nya ada budak kecik dalam tummy.

sekarang, mula berasa mual². kalau terbau makanan, mula tekak rasa kembang. kepala cepat saja nak pening. cepat²lah saya bau minyak cap kapak, nak elak dari muntah. selera makan OK cuma tak tahu nak makan or minum apa. kena datang rasa teringin baru ada nafsu makan. so far, takde teringin pada yang pelik². setakat ini baru teringinkan ayam masak lemak cili padi, sayur pucuk ubi & masakan Mak di Kuantan. alhamdullilah, semua dah dapat.

part ini paling tak best. berasa pakaian semua sendat. pelik juga, takkan baru² dah mula ketat? adakah kerana kegemikan diri? hahaha takpe. Hubby Sayang dah suruh beli pakaian baru. yea!yea! dapat lagi baju baru. muahmuah Hubby banyak².

saya dah mula minum susu Anmum Materna.




dah transfer susu dalam bekas chantek ini

sedap juga susu ini. nasib baik saya tada masalah dengan minum susu. Mak pun ada pesan banyakkan minum susu, minum soya, makan sayur banyak² & avoid makanan tajam such as nenas, limau nipis, etc. sekarang memang berjaga² dari segi pemakanan. Hubby Sayang memang ambil berat. pedas pun Hubby tak bagi makan. ngeeeeeee memang saya tak boleh makan pedas pun. selamat!

syukur sangat² dapat PIL yang sporting & penyayang. boleh kata, everyday Mak masak untuk saya. banyak² plak tu. siap bekalkan untuk saya bawa ke tempat kerja. Abah pun sama. beli satay, susu soya berkotak², beli susu, buah sampai penuh fridge. ihikssss....terasa disayangi sungguh.

saya bersyukur sangat² dengan kehidupan saya sekarang. rasa betul² disayangi & dihargai. moga segalanya berjalan lancar & selamat.

8 Comments:

sk said...

congrats on ur pregnancy.. murah rezki!! :)

Puan nadxoxo said...

beruntung dapat parents in law yg caring :) memang lah, diorg pun excited nk dpt cucu tuh hehe.

makcik nad ckp buah jambu batu pun tajam gak tau. mungkin maksud dia, dia punya serbuk asam tu kot~ tapi nad perasan gak kalo termkn byk buah tu & asam dia tu nnt vaginal discharge lebih byk.

susu tepung better than susu dlm kotak yg dh siap utk diminum tu. ni nurse yg bgtau hehe. tapi minum 2-2 pon boleh. sbb susu kotak kan sodap nk2 kalo perisa2 choc ke strawberry ke kan :P

jaga diri :)

♥♥relyza♥♥ said...

sk, tQ dear. yup, rezeki awal katanya

♥♥relyza♥♥ said...

nad, anor prefer susu plain saja. kalo yg berperisa ni cepat muak. tambah2 sekarang ni dah start mual2 segala.

aah, diorang pun excited. padahal ini cucu ke-3, insyaALLAH.

opsss...jambu batu pun tajam ke? anor cukup suka especially air jambu tu. alaaaaaa baru cadang nak beli banyak2 esok. ngeeeeeeeeeee sehari tak dapat rasa tak best

luvrrrsss said...

usia kndugn kita sama..little peanut there..^__^ baju kita pun dh tak maut..nk kancing kain...ai..sesak nafas...tapi masih bru kan....sgguh tak muat baju..:)

♥♥relyza♥♥ said...

luvrrrsss, same ekk? hehehe sebayalah nanti, boleh geng. ngeeeee...aah. nak zzip jeans pun seksa dah. sian baby tersepit kat dalam.

J u l i a 。.゜✿ said...

told you about minum soya in my email right ?

♥♥relyza♥♥ said...

ju, yup! noted that & memang takde monum soya. dah la anor ni ada ekzema...

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009