Dialog Parent To Be

Bakal Bapa: Meh nak dengar bunyi baby (sambil letakkan kepala ke perut isterinya)

Bakal Ibu sambil berbaring diam & bertanya: Ada dengar tak?

Bakal Bapa: Syuhhhh...diam² jangan cakap.

Bakal Ibu pun mendiamkan diri sambil bernafas teragak².

Bakal Bapa mengangkatkan kepala sambil berkata: Ada dengar dugdugdug pastu diam. tak tau la bunyi perut awak or bunyi air.

Bakal Ibu: Ntah² tu la bunyi heartbeat baby.

Bakal Bapa: Nanti kita beli stetoskop nak? Senang sket nak dengar bunyi baby.


Bakal Ibu tengok Bakal Bapa tercengang then ketawa terbahak². Suamiku nak jadi doctor plak.

5 Comments:

fia said...

en.bapa dah tak sabar tu nak timang baby..hope semoga sihat selalu ya...

♥♥relyza♥♥ said...

fia, memang pun. amat tak sabar dia. hehehe fia pun jaga kesihatan yer

kay kamal said...

siyesly saying..bli steth pon lom tentu dga..

from experience, i can say.it would sound EXACTLY like "a ticking watch heard over a pillow"..itu pon w a Littman Classic Series yang paling murah pon harganya rm 250..hehe

baik lagi u g beli alat doppler yang nurse pakai kat KK tu..lol

kay kamal said...

siyesly saying..bli steth pon lom tentu dga..

from experience, i can say.it would sound EXACTLY like "a ticking watch heard over a pillow"..itu pon w a Littman Classic Series yang paling murah pon harganya rm 250..hehe

baik lagi u g beli alat doppler yang nurse pakai kat KK tu..lol

♥♥relyza♥♥ said...

haaaaaaa sampe 2x kay post. hehehe..haish, mahalnya steth tu. tammo beli! bior cek kat spital je. kalo ada nanti, dia tammo g spital plak

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009