Balik Kuantan

happy monday!

last week, Hubby Sayang & saya balik ke Kuantan. 1st time travel jejauh sesama. 1st time Hubby Sayang ke rumah saya di Kuantan. 1st time untuk tahun ini saya balik Kuantan. 1st time balik Kuantan as husband & wife. 1st time menantu balik Kuantan. erk, banyak sangat plak 1st time. hihihi

dari KL, kami gerak around 12.30AM. drive-thru McDonald untuk Hubby Sayang then non-stop drive sampai Kuantan. berborak saja kami sepanjang perjalanan. selain elak mengantuk, nak elak sunyi juga. around 330AM sampai rumah. seronoknya!!!

kami balik 3hari 2malam. tak banyak berjalan pun. makan saja yang banyak. hahaha masa itu saya masih berselera. antara sebab saya nak balik Kuantan sangat² pun sebab nak makan masakan Mak. hahahaha nasib baik mengidamkan yang senang nak dapat. 1st day, Mak masak ikan baung masak tempoyak & sayur kacang buncis goreng. yummie!!!

lewat petang, saya bawa Hubby Sayang ronda² bandar Kuantan. lepak² di Taman Esplanade & pusing² ECM. plan nak tengok wayang tapi tada cerita menarik. lagi pun, Ayah & Mak dah pesan, jangan balik lewat sebab nak ke Tanjung Lumpur, pekena seafood! heaven gilerrrrrrrrrrrr. thanks a lot Ayah sebab belanja dinner. sedap sangat².

balik rumah lepas pekena seafood Tanjung Lumpur, balik rumah lepak² borak² sambil tengok TV, datang kawan Ayah hantar 2bakul durian & 1bakul rambutan. haaaaaaaa Hubby Sayang & Ayah berdua dok kat dapur makan durian. hahaha FIL & menantu both hantu durian. lupa nak snap pic durian & rambutan tu, haish!

last day, around 230PM kami bertolak balik KL. Hubby Sayang kerja pukul 6PM. macam² Mak bekalkan. durian, ikan baung, sotong. haish...banyak jugalah. sampai penuh seat belakang. hehehe

cukup!cukup! details plak cerita saya. hahaha jom kita layan picca. jangan ada yang terliur yer. ihiksss


ikan pari bakar


all time favorite, kerang bakar


ikan bayan masak steam. yummie!!!


Hubby Sayang bersantai di Taman Esplanade


saya yang chubby. hehe


kami berdua yang molat

menu lain masa pekena seafood kangkung masak belacan & sotong goreng tepung. paling marvelous ikan bayan masak steam tu.

insyaALLAH lepas ini kami balik lagi untuk berbuka puasa sama². nanti nak balik kampung Hubby Sayang plak. harap² masa tu, tekak saya dah mula OK. ngehngehngeh

0 Comments:

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009