Malam Nikah

morning dearie

kalau ada yang bertanya pada saya, "apa yang paling diingati masa hari perkahwinan anda?", of cos saya akan jawab "saat dinikahkan oleh Ayah". pastu, saya akan jawab lagi "suasana malam pernikahan". oit! oit! orang tanya 1 soalan saja tapi saya bagi 2 jawapan. hahaha

kenapa saya suka suasana malam pernikahan? sebab apa yang impikan & angankan menjadi kenyataan. seriously, sampai saat ini, saya masih terkenangkan malam pernikahan saya itu.

masa sessi verangan bersama adik-beradik & dD, saya bagitau mereka yang saya impikan malam pernikahan itu dalam suasana suci, bercahaya & wangi. ouh, saya memang sukakan cahaya & wangian. since acara pernikahan diadakan waktu malam, pastinya saya boleh bermain dengan cahaya. yes!!! tQ to Tok Kadi kerana available hanya pada malam hari. hehehehe

kami bincang lagi. saya mahukan cahaya? saya beli lilin. mahu match-kan dengan tema? saya beli lilin kaler merah (pink illek) kat Ikea sehari sebelum Jumaat. kerja giler! saya nak wangi? saya beli potpouri 2KG. sebab nak match-kan dengan tema, saya beli kaler pink & red. hahaha amat giler pink. nak bagi lagi wangi, saya beli rose-scented aromatherapy oil yang saya gaulkan dengan potpouri & titikkan pada bunga di tangga. yummie!! kami perlukan vase? nasib ada kawan dD. dia pinjamkan saya 10 vase comel² & 3 vase yang tinggi². lilin akan diapungkan dalam air kaler pink. mana nak cari pewarna kaler pink???? nasib baik ada baker kita, cik dhiya. dia bawakan 1 botol pewarna pink. hohoho tQ dear! yang selebihnya adalah daya kreativiti dD & para pembantunya.

hasilnya????


close-up sket


my simple table decoration

siapakah yang menjadi ketua dekorasi? diperkenalkan ketua dekorasi & para pembantu beliau. hehehe pembantu tolong nyalakan lilin.




dD lah siapa lagi


Azim, my cousin a.k.a runner & pembantu dD


Abang, my brother a.k.a main runner & pemantau

sebenarnya, semua ini hampir tak menjadi kenyataan. lebih kurang 2PM++, saya jenguk ke luar rumah & terkejut bila tengok mereka membentangkan kain alas meja yang berciri colourful. omaigod! omaigod! saya terus cari lovely Mak & mula memprotes. hahaha berciri bridezilla kan?

saya tukar alas meja itu pada alas meja putih catering lepas tanya pada Kak Suhaila either boleh pakai dulu or not. nasib baik kain alas meja jenis cepat kering bila dibasuh. saya gigih tukar dengan bantuan Kak Ngah. haaaa..inilah sebab saya lewat mandi, makan & makeup. sebolehnya semua perkara saya mahu pantau sendiri supaya mengikut perancangan. ngeeeeeeeee

moral of the story, sila pastikan apa yang anda rancang dimaklumkan pada semua orang. amat penting supaya mereka faham dengan apa yang anda rancang & set-kan. supaya mereka tidak memandai² menokok-tambah or merubah apa yang telah anda rancang. bare in mind, time inilah ramai orang senang hati datang menolong & waktu ini juga ada banyak kepala yang secara sukarela memberi idea yang tak relevan di saat akhir.

12 Comments:

cik puan fara said...

serious cantik semua deco2 ko :)

cik ieza said...

heeee sweeet sgt deco table yg pink tu!

hana yoriee said...

omg!! the candles was super lovely lah anor..bestnye dapat wat gini..sape nak jadik pembantu hana plak nnt??haishh..kena assign dr skrg dh ni..hehe

Dyalycious said...

no biggies kak anor...setakat a few drops..apalah sgt...mane terdaya je dhiya tolong..(tolong ke tu?) heee...
tapi sgt romantic...cantik sgt..

eila said...

nice.... cantik deko atas meja tuee..

LanaBusyBee said...

waktu ini juga ada banyak kepala yang secara sukarela memberi idea yang tak relevan di saat akhir. <---- ya sangat agree dengan ini...geram kot, rasa nk marah2 pun ada, haaih nasib baik la jadi pengantin, kalau x mengamuk dah hehehehe

♥♥relyza♥♥ said...

fara: tQ dear. aku sendiri terkelu tengok hasil sentuhan dD ni

♥♥relyza♥♥ said...

cik ieza: sweet ekk...ihikss. tQ. all compliment goes to dD

♥♥relyza♥♥ said...

hana: haaa kena cepat2 assign PA. make sure PA tu nanti blh diharapkan utk pantau semua perkara. kita nak terbaik & PA patut bagi 200% lebih baik dr yg kita nak.

♥♥relyza♥♥ said...

dya: aah..kira tlg la tu. if takde awak, akk tak tau mana nak cari pewarna kaler pink. hehehe bila nak pass kat akk pic dr kamera awk neh

♥♥relyza♥♥ said...

eila: tQ sweetie

♥♥relyza♥♥ said...

lana: aah. nasib baik masih sedar diri ini panten. ikutkan, mahu marah org2 yg membagi idea tau. memang kena sabar secara max. hehe

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009