Deko Katil

psstttt....pssttt....
nak tahu satu perkara tak? kalau korang kata tak nak pun, saya nak bagitau gak. hahaha

Ayah belikan saya katil. sebuah katil seperti yang saya angankan. (tutup muka, malu!!). katil dah ada dalam bilik panten Sabtu lepas. rupa²nya, Ayah & Mak pergi kedai perabot jumaat malam. saya tidak tahu menahu pun. taste Ayah pun sama macam taste saya. gigih survey kedai perabot nak cari seperti yang saya nak. ouh Ayah! banyak-banyak-banyak tQ sebab sponsor katil panten Along. sayang Ayah berjuta². tunjuk sikit je la katil tu ekkk...tak boleh tunjuk lebih², tak seprais laaaa


saje tammo upload besar². kehkehkeh

lepas siap katil dipasang, saya & Ayah sama² pasang cadar panten saya. test either fit or not. hahaha kami anak-beranak dah macam budak². Ayah siap pasangkan & betul²kan comey² tau. lepas tu, saya ngan Mak & Ayah discuss nak hias katil tu. wah! macam² idea diorang tau. ngeeeee so semangat!




Ayah cadangkan scallop macam ni

saya & Mak tak berapa agree. kami tammo langsir meleret² ke lantai. pendapat kami, sah² ramai yang akan cuba seludup masuk bilik panten untuk melihat raja sehari ini (hakhakhak). so, untuk mengelakkan keadaan & katil panten saya menjadi serabut, kacau-bilau & sewaktu dengannya, kami cuba cari idea lain.




not nice. tak macam bilik panten plak

kena cari idea lagi....dan dengan pertolongan pakcik Google, maka terjumpalah picca² ini




saya bayangkan curtain begini bergantungan dikatil panten saya


saya juga terjumpa picca² bawah ini yang boleh juga digunapakai. kreatif!!!




simple & nice



bestnya kalau dapat macam ni

apa pendapat kawan²? yang mana boleh beri efek romantis & sweet? hahaha (gedikssss okeh!)

next week will buy the curtain! hoooreeeeyyyyyy

8 Comments:

siti norfatiha said...

saya pun dulu berangan nak katil cmtuh..tapi ruang bilik tak besar, so beli katil biasa je..

but i like the idea from the last pic..so nice..ala-ala ke'english'san =)

farahfatihah said...

waaaa cantik la dear..same like my dream katil hohoh tp xdapek nak beli la sbb xsesuai ngan bilik huhuhu

Ms ALiN-D said...

yg last pic more nice..simple but menarik ;)

♥♥relyza♥♥ said...

siti norfatiha, kalo kayu mmg besar. besi tak sgt...aah, cantik kan yg last tu. huhuh

♥♥relyza♥♥ said...

farahfatiha, same ekk...kalo dpt kaler putih mmg cantik kan...

♥♥relyza♥♥ said...

ms alin-d, yup! english style gitu. mcm alas meja letak kat atas tu je. hehehe

cik senah said...

cik senah vote hiasan katil yg gambaq paling last skali.. ala-ala payung lace laaa.. first time tgk hiasan katil pun ada.. ingatkan tang payung pengantin sajaaa..

comey2.. buat arr macam nie utk katil pengantin cik adik.. :) mesti membangkit efek romantika di amor giteww.. :) ( aku pulak jd mode gataii.. hehe )

♥♥relyza♥♥ said...

cik senah, hahaha mana nak cari kain tu ekk mcm alas meja pun ada.

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009