Dais For Me & Him

lama tak bercerita pasal preparation ONE day saya & mr X. so far, memang penat. hahaha yang paling menguji minda, bila ada yang cancel last minute, tukar last minute, tambah last minute & cakap tak serupa bikin! whoaaa yang last tu paling menguji kesabaran tau.

well, saya start update tentang pelamin. memang dari awal, masa sessi verangan nak kahwin, saya dah set nak amik Rass Deco & Wedding. semuanya kerana jatuh cinta pada hasil kerja tangan mereka pada wedding Diah.

lepas je settle acara merisik & tetapkan hari, saya pujuk² Mak & Ayah ajak pergi butik Kak Suhaila di Rawang. nasib baik senang dipujuk. kami terus ke sana. macam biasalah, yang excited of cos not me. hahaha Ayah & Mak belek² album pelamin Kak Suhaila sampai pergi ke store Kak Suhaila untuk tengok kerusi sanding. see, penangan nak terima menantu sulung. hari yang sama juga we all booking & a week after that, Ayah bayar duit booking. settle 2 in 1. sebab ambil catering sekali dengan Kak Suhaila.

last Tuesday, duduk discuss dengan Kak Suhaila tentang design pelamin. sebab space limitation, pelamin sanding akan dibuat bawah khemah tengah jalan depan rumah. hihihi lepas considered cuaca & keadaan sekeliling, saya pilih artificial flowers je. takmo FF, takut layu tak segar plak. tambah² cuaca panas membahang sekarang ni. tak sanggup ai tengok FF ai layu. ouh no!

i go for simple & nice pelamin yang boleh beri ruang luas. for me, of cos tetamu even saudara mara yang datang akan jadikan pelamin as a port untuk bergambar. seolah tempat wajib untuk tiap wedding yang ada. am i rite? sebab yang itulah, saya tammo menyaratkan & menyempitkan ruang di pelamin. saya nak keselesaan & nak beri keselesaan pada mereka juga.

to avoid anything bad happen, saya juga tak berapa prefer to have chandelier at my dais. takut wooo...memalam orang datang angkat itu chandelier. langsung esoknya sanding, pelaminku tak berlampu. hahahaha tak pepasal, saya kena bayar ganti rugi pada Kak Suhaila. ngeeeeeeeeeeeeeeeee

so, design semua dah discuss ngan Kak Suhaila. a new design for her actually. a very simple one. ouh ye, mr X pun amik pelamin dengan Rass Deco. sekali harung discuss design masa tu. again, pelamin untuk rumah mr X juga new design. harap, Kak Suhaila can make it real...insyaALLAH

pic tarak! kalau nak tengok macam mana rupanya, sila datang ONE day kami. ngeeeeeeee kalau tak, tunggulah a week after ONE day baru tepek kat my lovely blog.

senang hati sikit dah settle part pelamin....

4 Comments:

nizaa said...

wow...tak sabaq ai...hehe

Nurulhuda|Adlie said...

haha, mcm2 kan, nasib la kak la tu free and senang deal, chaiyok!

♥♥relyza♥♥ said...

nizaa, wajib dtg yer

♥♥relyza♥♥ said...

huda, tu la. nasib kak la senang je nak demand². g pun, memang bidang dia. dia tau la macamne kan kan..

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009