2.0 vs 1.3

holla!

cuba lihat antara 2 picca di bawah ini


credits to here


credits to here

kawan² rasa, mana lagi laju?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

OK. kalau ikut hukum akal logik, dah tentu kereta dalam 1st picca dikatakan laju. iyer lah, enjin 2.0 kan. Toyota Camry tu.

TAPI!!!

kalau enjin ko 5.0 sekali pun tapi jarum speedometer ko atas nombor 50, janganlah ko berasa kereta ko laju sangat & dengan senang-lenang ko dok kat lane kanan. apa ko ingat dah habis laju ke dengan 50km/j tu walau enjin ko 5.0?

oit! Satria 1.3 tu boleh lebih laju dari ko yang bawa 50km/j tu tau. dia kena tekan habis la pedal minyak tu, kerja keras sikit la. tapi, sebab ko ingat ko laju sangat dengan kereta 2.0 ko tu, ko dah melambatkan perjalanan orang lain!

seriously, saya hangin giler dengan driver macam ni. sikit punya banyak duit rakyat kerajaan guna bagi besarkan jalan sampai 3,4 lane...kat lane kanan tu juga ko nak drive slow melow. haish! dah 2 hari berturut² saya terlewat masuk office disebabkan driver Toyota Camry 2.0 yang bawa kereta macam siput & dok kat lane kanan. bengangnya!!!!

rasanya, diorang ni lupa ilmu yang diorang dapat masa pergi kursus memandu tu. saya cadangkan, diorang ni baca balik buku tu. kasi refresh otak yang dah berkarat tu.

huh!!!

0 Comments:

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009