Pernah Tak Terfikir

hello sweetie

sejuk sangat dalam office ni. hujan lebat kot kat luar. selalu macam tu, kan? saya siap pakai stoking ni. hihihi

sambil layan cite Adamaya, tetiba terfikir sesuatu. hrmmm....sedih juga kalau asyik fikirkan ia & what if, it's come true? ouh...minta dijauhkanlah.

kawan² yang nak kahwin ni, korang pernah tak terfikir yang kita sebagai perempuan ni ada kekurangan? normally, masa bercinta, mesti kita fikir, bercinta happy², pastu kahwin, pastu ada baby yang comel². pernah tak terfikir yang kita tak boleh melahirkan zuriat? hrmmmmm sedihkan...

nope nope. bukan nak buat bride2b semua sedih. saja nak persiapkan diri dengan segala kemungkinan & realiti kehidupan yang tak selalunya indah seperti kita angankan. apa orang kata, kehidupan ni ibarat bola. sekejap di atas, sekejap di bawah.

tengok cerita Adamaya ni, part yang Mummy & Daddy Adam main ngan cucu diorang, wat saya terkenang ayat Ayah saya. "Tahun depan Ayah nak main dengan cucu plak." ouh Ayahku......

hmmmm....takutkan?

7 Comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

waaa...penah gk terfikir...tp kte berserah je kt ALLAH...DIA yg menentukan segalanya... :)

♥♥relyza♥♥ said...

aah...
kita doa byk² aje kan...

sitekateki | dD said...

ape2 pun ketentuaNYA yg menentukan...

@ty_farEd said...

i seLalu terpikir taw..!! biLer cakap ngan cik abang sayang.. terus keNe marah sebab terLebey pikir katenye..!!! tapi siyes.. sangat takut taw ngan kemungkinan2 tue.. but insyaaLlah.. kene percaye pade rezki serta qada' dan qadar Allah kan..

suezensuzanna said...

erm...jgn sedey2. moga Allah jauhkan kiter sume dr sebarang keburukan k:)

farahfatihah said...

mudah2an ada rezeki..cuma lambat atau cepat Dia je yg tau

Matjoe said...

byk dugaan beb, kawin style kawen, bujang style bujang problem dia...

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009