How Did He Proposed?

bosan buat kerja sengsorang, saya blogwalked ke segala ceruk blog bride2be. terdiam sekejap kat blog ZLA & after baca entry dia, buat saya tersenyum. click sini untuk entry itu. ihikssss

well, im not directly been proposed by him. kisah kami seperti orang dulu². disatukan oleh keluarga. ahaksss...sure ramai tak percaya. how come, pada zaman sekarang masih ada pasangan yang berkahwin atas kehendak family. see...saya dah buktikan. kami disatukan atas kehendak keluarga yang akhirnya menjadi kehendak kami sendiri. hahahahah....gatai!!!

Abah, my FFIL-lah, asked me about kahwin. ouh no! Abah tanya saya selepas apa yang saya lalui dulu. kira masa tu, saya dah nekad, takmo kahwin dalam masa 3 tahun. to cut it short, yang mana saya fikirkan Abah just memain bertanya, saya bagi jawapan yang memakan diri sendiri, "Tanyalah pada Mak & Ayah". see...jawapan yang dah terang lagi bersuluh menjerat tengkuk sendiri.

lepas itu, berlakulah pakatan antara ibu bapa kami. macam mana??? nak dijadikan cerita, Ayah & Mak jalan² beraya ke rumah FPIL saya. masa itulah Abah asked my parent about me. dunno what else mereka discuss. yang saya tahu, lepas tu Ayah & Mak datang picked up saya kat SA & terus bagi tahu saya mengenai hajat FPIL saya itu. reaksi saya masa tu? saya ketawa!!! i tot my parent saja nak sakat saya.

rupa²nya saya silap. Abah betul² serious & my parent gave me a week to think about it. Abah suggest nak satukan kami on December last year. sound crazy rite? saya tak boleh berfikir secara serius masa tu. almost everyday Ayah or Mak or Kak Ngah or PakTeh or siapa²lah will called me & pujuk² me & advise me macam². semua macam nak paksa-rela me terima cadangan itu. ouh no!

genap 1 week, saya jumpa mr X personally & discuss. apa yang kami discuss? hehehe rahsia!!! but, itulah detik kami mula kenal-mengenal dengan lebih lagi. kami mula SMS, kami mula calling². saya ingat lagi, ada SMS dari mr X yang buat saya cair dengan dia. ahahaha...dalam diam, dia telah buat pintu hati saya terbuka tau. auwww!

since that, kami mula serious kenal diri masing². walaupun kami dah kenal sejak kami Form 2. in fact, kami sebenarnya berjiran sebelum saya sekeluarga berpindah ke PA. kenapalah kami tak bercinta dari dulu lagikan? hehehe....

Chinese New Year lepas, mr X officially hantar family dia merisik saya. sekaligus tetapkan hari untuk satukan kami berdua. yeah....it will be this 11 June 2010!!!

semua ini bermula dengan soalan memerangkap diri pada Oktober 2009. cepat saja masa berlalu.....

6 Comments:

Nurulhuda|Adlie said...

sweet seh cite ko ni, hehe.. alhamdulillah, bakal bersatu.. pilihan parents lagi la kan berkat.. :)

♥♥relyza♥♥ said...

alhamdullillah...selepas byk nanes² dulu kan. ngeeeeeeeee
aah...tak sangka aku antara terpilih utk kawen pilihan keluarga. rasa special sgt²

ally said...

wah..kagum la..hihi..suweet sgt...jodoh yg ada di depan mata tp x pernah menyedarinya..waa..mcm filem..=)

Leeyana said...

waahhh...so suweet...

alhamdulillah pilihan dan restu keluarga suda dr awal lg...moga diberkati Allah..

selamat membuat persiapan ya.. =)

♥♥relyza♥♥ said...

ally, tu la. btol kata my fren bila tanya "what is love?"...jawapan dia "love is just right in front of you"
ahakssss wat filem agak² laku tak? ngeeeeee

♥♥relyza♥♥ said...

leeyana, tQ dear.yup...pilihan family lebih berkat kan....i glad that im the one merasa pilihan family. bkn semua yg nak btol tak?

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009