Application? Settle!!!

yea yea
segala urusan berkaitan dengan Pejabat Agama sudah selesai. ada 2 borang yang perlu diisi untuk diberi pada Tok Kadi pada hari menikah kelak. borang itu untuk urusan surat nikah & kad nikah nanti. big thank to Ayah coz tolong settle-kan bagi pihak saya. muahsssssssss!

ouh, sedikit info untuk bride2b out there which staying area Bandar Puncak Alam. segala urusan permohonan bagi yang stay area ini adalah di Pejabat Agama Kuala Selangor. Pejabat Agama ini terletak di belakang Masjid Kuala Selangor. pergi pagi & before tengahari dah siap. (petang tu dah boleh menikah). kehkehkeh

extra info, pastikan juga bride2b aware tentang kad nikah. if tak silap saya, ia digunakan sementara menunggu surat nikah rasmi dikeluarkan. nanti ada pula yang ditangkap khalwat masa ber-honeymoon plak kalau takde kad nikah sementara ini. kad nikah ini boleh dibuat & diambil di JAIS Shah Alam (HQ JAIS). kad nikah & surat nikah ini kena diambil sendiri oleh suami terchenta! (will double check with Ayah bout this)

simpan borang elok². nanti nak kena bawa masa menikah. hehehe

2 Comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

waaa...besh nye..happy 4 u, dear... :)

♥♥relyza♥♥ said...

mrs. engineer: tQ. dah tak sabar neh. hahaha

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009