No Sweat!

no sweat? tada peluh?

TIPU!!!!!!!!

mana ada manusia normal tak berpeluh. even baby pun berpeluh. kalau tak berpeluh tu, mungkin duduk dalam tempat ber'aircond' atau berada di tempat bermusim sejuk atau yang paling kejam statement dari saya, anda manusia tidak normal. hahahaha just kidding!

but, seriously...takde manusia tak berpeluh. dulu, masa saya ke Australia visited my family, saya tetap berpeluh eventho masa itu musim sejuk. alaa, kalau kita dari negara beriklim Khatulistiwa ni, pergi ke negara orang yang ada 4 musim tu, angin sepoi² bahasa pun kita dah terasa sejuk sangat². tak caye? kawan² pergi oversea sendiri & rasakan kesejukannya. hihihi


mari kita tambah pengetahuan sedikit. saya tanya Uncle Google "Uncle, what is sweat?". Nak tahu apa Uncle Google saya jawab??? nah! (hangpa baca naaaaaaa)

"Sweat is a liquid that is made by the skin when the body is hot. Sweat is made in sweat glands under the surface of the skin, and it comes out of tiny holes in the skin called pores. Sweat is mostly water, but it also contains some salts. The body makes sweat to cool itself down. The sweat takes the heat from the body when it evaporates (turns to gas). Some people think sweat makes a person smell bad. Many people use special sprays to stop this from happening. Deodorants hide the odor of sweat. Anti-perspirants stop the body from sweating. The sweat glands in our skin contains two different groups of sweat glands: apocrine sweat glands and merocrine sweat glands."


haaaa, sekarang dah faham tak kawan²? baiklah, sekian sahaja pengajaran untuk hari ini. hahaha

btw, jangan la malu sangat kalau kawan² berpeluh. it's normal. yang buat kita tak selesa & orang sekeliling kita pun menjauhkan diri adalah bau peluh itu. am I right? saya sendiri tak tahan dengan bau peluh. rasa nak pitam & muntah hijau!

kalau saya sendiri tak tahan dengan bau peluh & rasa amat tak selesa jika berpeluh, saya pasti orang lain pun rasa yang sama macam saya rasa. so, saya akan pastikan saya kurang menghasilkan bau tambahan yakni bau peluh jika bersama kawan² atau tempat terbuka. (bau perfume takpe) saya memang suka dengan bau wangi. boleh buat saya rasa tenang & aman & damai. hihihi

saya dah lama menjadi pengguna tegar Deodorant Adidas for Women - Action 3. (ini bukan iklan Adidas). Deodorant ini ada pelbagai pilihan, warna & bau.

siap ada price lagi



semestinya saya akan memilih pink. hehe bau ia soft sikit. for me, sesuai digunapakai pada malam hari. jika saya terpaksa beraktiviti yang pasti menghasilkan peluh secara jayanya, saya akan memakai yang warna biru. diri akan rasa fresh saja sepanjang hari.


deodorant terbaru dari Adidas. saya pasti akan mencubanya!

kawan² sekarang tak perlu risau. cubalah deodorant Adidas ini. pasti kawan² tak kecewa. yang penting, tak perlu risau dengan bau peluh & ketidakselesaan.


Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS

6 Comments:

Ena Qalinsya said...

salam tompang skodeng sambil klik2

syue said...

semoga dapat rm20 :)

bellar0ssa said...

huhu kurang peluh maka takde bau..pakai crystal la.hehe.

♥♥relyza♥♥ said...

Ena Qalinsya,
skodeng la selalu ekk
ehehe

♥♥relyza♥♥ said...

syue,
amin....

♥♥relyza♥♥ said...

bellar0ssa,
pakai crystal?

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009