My Wedding Shoe

holla!

lama tak update tentang ONE day saya & mr X. saja melarikan diri sebentar dari memikirkan tentang ONE day kami. fuh! makin nak dekat date ia, makin saya rasa macam² yang tak siap lagi. so, before saya stress & gila, baik saya 'rest' sekejap. kehkehkeh

next month, insyaALLAH, adalah 1st fitting wedding dress saya. ouh, tak sabarnya nak tengok hasil. hari tu, incik designer ada call saya bertanyakan tentang lace. haish...seyes tak sabar!! (cepatlah hilang lemak² tegar ini)

saya plan, masa pergi fitting nanti, nak tunjuk pada designer pic wedding shoe yang saya verangan nak pakai masa ONE day saya. jadi, aktiviti meng'Google' dilancarkan. hahaha saya kena pilih 2 design. 1 untuk majlis di sebelah saya & 1 lagi untuk majlis di sebelah mr X.

hasil Google saya!
kasut yang gunakan lace. nice & look sweet. lynda, make sure ur wedding shoe also made from lace ok!








cantik gak kasut diperbuat dari lace. saya nak lihat dulu lace saya either sesuai atau tidak digunakan pada kasut. if suitable, basic material my wedding shoe is lace.






design yang ini nampak modern & so gorjes! sesuai la kot dengan wedding dress saya yang ala² modern itu. apa pendapat kawan²?










design yang ini pun menarik. hiasan lebih tertumpu pada bahagian hadapan & atas kasut.

yeah! saya sudah punya idea untuk wedding shoe saya. syuhhhh! diam². kena bagi surprise sikit. kehkehkeh

p/s: credits all pic to the owner

24 Comments:

Dyalycious said...

dhiya suke yg 1st shoe tu...so classic...cantekkkkk sgt....
if am not mistaken JM tempah kasut dlm RM300 camtu je kan? murah tu...gi la try kak anor..

TheBubblyMe said...

oh...cantek2 kasutnyer. Thanks to u..i pon dah ada idea...=)

farahfatihah said...

hi dear..semua kasut cntik2!!!

Mrs.aisheiteru said...

sume i suka! kalo ade kedai jual kasut mcm ni. sure rambang mata.hehe. of couse lynda mesti ade kasut lacey...hehe

♥♥relyza♥♥ said...

dear dya,
JM sape ekkk? aah..sume chantek2 la awak. akk nak sume blh? hehe

♥♥relyza♥♥ said...

thebubblyme,
aah. chantek bangat kan? sharing is caring meh...jom jom! kita start hunting wedding shoe

♥♥relyza♥♥ said...

farahfatihah,
cantik + gorjes!

♥♥relyza♥♥ said...

Mrs.aisheiteru,
aaah. lynda kena ada lacey macey neh..kang tak kena tema
hehehe

~ نورحياتي ~ said...

comelnyerr kasut ni!!

nak dtg kenduri kawen bole??wakakakka.. :)

Dyalycious said...

jovian mandagie kak anor :)

terbace kat blog diah aritu...quite reasonable la dhiya rase..
coz others pun about that gak the price..

NurHidayah Aqilla said...

kasut sgt cantikk! uwaaa! :))

.:ANN512:. said...

oh my!~ cantikkkkk..

i pon tgh mencari shoe utk 2nd reception. nikah & 1st recep settle dah dari last year. boley? haha. gila tak sabar nak kawen.

p/s: join tak b&b gath? join la jom :)

Normi Ali said...

pakai kasut crocs dik....pecah tradisi...he..he..he

♥♥relyza♥♥ said...

~ نورحياتي ~,

boleh boleh...
nanti sy buat jemputan terbuka utk blogger ekkk
insyaALLAH...

♥♥relyza♥♥ said...

Dyalycious,
adeh! nape la akk tak terpikir Jovian. aah...ada gak baca kat blog diah. chantek kan? geram jek rasa

♥♥relyza♥♥ said...

NurHidayah Aqilla,

jgn nanes...jgn nanes...
nnt awk pun akan pakai kasut chantek ini

♥♥relyza♥♥ said...

.:ANN512:.
wah! btol2 semangat ni...a year b4 dah settle...hehehe
jom cari sama2!
erk...tak pasti lg nak join ke tak. dah dateline ke?

♥♥relyza♥♥ said...

Normi Ali,
alaaa kak! sesekali nak gak vogue gitu
hahaha

AIEN HASHIM said...

cantik nyer kasut...huhu, rasa mcm nk hubby wat reception lg sekali jer... :p

prettyrain said...

hoh! gorjes. yg tk tringin nk kawen pn tiba2 tringin mau kawen. ehehee.
selamat memilih.

♥♥relyza♥♥ said...

aien,
masa anak aien kawen nnt, pastikan melaram oke
hehehe
tak pun, melaram masa g wedding org.
abes overshadow pengantin nanti

♥♥relyza♥♥ said...

prettyrain,
haish! keras mana pun kata tammo kawen, bila dah sampe seru & jumpa yg tersayang, lembut gak hati tu
cayer lah! pengalaman sndrik ni

rossoneri said...

lawalah kasut yang ada lace tuh..haish ni y dah berangan neh.. hahaha

♥♥relyza♥♥ said...

rossoneri,
aah. jom kita berangan!!

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009