mari berDIY

holla sweetie

semalam tak berOnline sangat. amat mengantuk & letih. khamis malam itu banyak kerja kat opis. rabak mata menahan mengantuk tau. hihihi dont get me wrong. saya bukan mengomel merungut tau. story mory saja. kehkehkeh

semalam saya secara bergigih bersama Kak Ngah membuat bunga manggar. ouh, saya menDIY saja. amat suka dengan hasilnya. terjumpa cara² ia di blog Kak Shaja.




close-up sket


pinky pinky

bunga manggar pun nak warna pink. hahaha gediks gile! Ayah bagi cadangan. combine-kan bunga pink with bunga silver. so tengah gigih buat kaler silver plak. nasib ada adik² yang amat teruja nak terima abang ipar. hahaha

fuh! tadi kami pergi Nilai 3. Tengah malam nanti update. tunggu!!!!

10 Comments:

Nurulhuda|Adlie said...

sweet nya bunga manggar, how much is it cost for the dauns tu? u dapat murah ek, yg i buat tu mahal sikit for 100 pieces.. so i wanna do one yg gegula tu.. :)

Dayu said...

lawa..lawa..dan sgt best
rasa nak buat gak
tapi buat deco kat umah..
nak cuba gak la

♥♥relyza♥♥ said...

nurulhuda,
petals tu costly la.100pcs rm16.50. jumpa kat sayangyou.
hehehe
kalo kaler silver or gold murah sikit laa

♥♥relyza♥♥ said...

dayu,
jom jom! letak dlm vase jd amat chantek tau..

Nurulhuda|Adlie said...

samalah, petals i beli tu pun rm16 ke 17, kalau serious nak buat kene beli beribu2 lemon.. huaaaa so buat bunga manggar gegula jelah, haha.. murah sikit.. sambil tu boleh dimakan..

♥♥relyza♥♥ said...

nurulhuda,
aah...1cucuk tu pakai 6petals...imagine 1bunga manggar pakai 50cucuk...(50x2)x6 = 600petals..correct me if im wrong
phew!!!

aisha said...

eh, bunga manggar tu bukan bunga yg kita cocok2 kat betik ke sapn ke pastu kat kayu, pastu pengiring pegang masa pengantin jalan.. or letak kat penunjuk jalan tu? ini bukan orang panggil bunga telur or bunga pahar ke?

♥♥relyza♥♥ said...

aisha,
tak tak. mmg bunga manggar ni. design lain sket. heheheh

Riena said...

saya dh cuba buat yg niee... jadi..
br buat satu..tp gulung2 bunga smua sudah... bulan 4 nanti br siap kan smuanyaa..hehe

♥♥relyza♥♥ said...

riena,
same arr...sy ada byk g nak wat ni. esok pas keje nak g beli petals tu sume. tak cukup plak

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009