senyuman si kecil

hi cutie

masih ingat tak pada budak tecik? ouh! saya amat rindukan dia. dia sudah mula ringan mulut. riuh dengan jeritan dia. makin lasak. macam baby boy plak.

sejuk hati bila melihat senyuman comel ini...














rindu bangat sama budak tecik. ada rasa tak sabar nak ada anak sendiri tak? ihikssss

Tips Berjimat Untuk Kahwin

morning sweetie

di awal tahun baru ini, saya nak berkogsi tips berjimat cermat buat semua bride2be. ihiksss dapat tips ini dari Diah. tQ so much dear...

1.) Fast food once a month only! smbl2 berdiet
2.) Dome & rakan2 - we shared 1 huge meal
3.) Lunch-I used coupons provided by my company.so its free!(dulu2 tak penah pakai!)
4.) No strolling at the malls...bimbang iman tergugat
5.) Don't open emails that contain word "warehouse/sale"
6.) Redbox...once in 3 months(dulu2 twice a month)
7.) Buy things for wedding only!!
8.) No vacation..except for Jakarta ;p
9.) Use cash otherwise dun buy!
10.) Take LRT. save petrol & no traffic!
11.) No more mags except for bridal mags
12.) Movies on Wed! (been practicing this dulu2 lagi sbb cheaper & less people)
13.) Ade duit terus cepat2 bayar vendor
14.) Go for 1st trial facial only..hiks!
15.) Stop manicure,pedicure & hair treatment for a while.Tp massage xleh tahan!huhu
16.) Lepak more w frens yg bakal2 nak kawin.Mereka lebih memahami..huhu
17.) Time sale,sorok dlm rumah je surf wedding blogs ;p
18.) Kalau dh gian sgt nak masuk boutique2 baju,lalu sekali imbas je.Seriously it worked!
19.) Jog at KLCC park..no gym!
20.) Beli buah kat pasar malam je! 10 biji RM5 jer!

so, mari kita start berjimat cermat yer buat mereka² yang nak berkahwin next year.

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009