3 Tanda Si Lelaki Menyukai Si Perempuan

hahaha

kawan² mesti gelakkan saya bila baca tajuk entry saya petang ni. yer yer...sila ketawa dengan gigih & guling². saya tak peduli! saya nak share juga dengan kawan² tips yang saya jumpa ini. credits to here

[1] Bercerita tanpa batasan
walau tiada perkara penting, si L akan kerap menelefon atau SMS si P. setiap kali si P membalas, si L akan membalas dengan 2kali lebih panjang supaya perbualan itu tidak terhenti. melalui telefon atau SMS, si L boleh mengenali si P dengan lebih rapat.

[2] Peneman setia
si L akan sentiasa mengajak si P keluar bersama. Setiap apa aktiviti si L, si L gemar mengajak si P kerana si L berasa selesa disamping si P. Plus, si L mahu menghabiskan masa bersama² si P.

[3] Lebih banyak menurut
si L akan lebih banyak menurut kemahuan si P untuk membuatkan si P berasa selesa disamping si L. bukan sembarangan kompromi tau!

betul ke tips ini? lain orang, lain cara dia nak tunjukkan betapa dia sukakan seseorang itu. am I right?

Cahaya Hidupku by Ebith Beat (ft. Nunu)

afternoon cutie

jom jom! kita buat sessi karaoke lagi tengahari ini. lagu ini best! saya suka...saya suka...saya suka. ala² macam lagu semalam tapi yang ini dari artis Indonesia.


[*]
Kemarin aku melupakanmu
Kemarin aku tak ingat kamu
Namun engkau tersenyum
Sucinya cintamu

Dan kini sampai akhir hidupku
Ku mohon jangan tinggalkan aku
Selalu dekat dengamu
Engkaulah segalanya

Rasa sesal tak pernah datang diawal ketika
Ketika mata rasa dan kata sudah tak berguna
Teringat satu masa ketika ku terlupa
Terlupa akan cinta yang ada di dalam dada

Ku terpesona dengan wanita berbeda
Terpikat dengan sinar cahaya berbeda
Wanita lain yang belum tentu setia
Cahaya yang tidak akan bersinar lama

Tidak seperti sinarmu kau wanita pujaan hatiku
Malu ku mengakui kesalahanku padamu
Jujur hati ini tak bisa tidur
Ku siapkan waktu berdua denganmu

Saat dimana tak bisa ku ganti dengan hatiku
Cinta yang tlah kau beri tak dapat terganti
Hanya dengan untaian kata maaf dari hati ini
Kau cahaya hidupku

[repeat *]

Aku adalah lelaki yang akan dibenci
Ketika ku sakiti hati wanita yang mengasihi
Dia beri hati ku balas dengan dusta
Dia beri cinta ku balas dengan luka

Aku terpesona dengan wanita berbeda
Terpikat dengan sinar cahaya berbeda
Wanita lain yang belum tentu setia
Cahaya yang tidak akan bersinar lama

Tidak seperti sinarmu kau wanita pujaan hatiku
Malu ku mengakui kesalahanku padamu
Jujur hati ini tak bisa tidur
Ku siapkan waktu berdua denganmu

Saat dimana tak bisa ku ganti dengan hatiku
Cinta yang tlah kau beri tak dapat terganti
Hanya dengan untaian kata maaf dari hati ini
Kau cahaya hidupku

[repeat *]

pelik betul, susah sangat ke nak setia???

pasangan Borak

hello beautiful

saya berasa amat seronok apabila dapat berjumpa dengan rakan² 'maya' saya. rakan² dari Borak. hehehe semua kepochi okeh! tiada yang terkecuali

hari itu, kalau saya tak silap, hanya ada 4 orang sahaja yang berpasangan. (saya terkecuali kerana masih belum berkahwin tau) yang lain² berasa single. siap cover² perut 'muncit' lagi. ada juga yang sampai lupa suami di rumah. melekat tak nak balik walaupun sudah sampai limit. hahaha (anda tahu siapa diri anda)

mari kita kenali pasangan pertama. kecik molek saja mereka. bawa kereta besar. tercicir² kami kereta² buatan Malaysia ni. hihihi


farrah & suami yang sempoi gila. belum 'muncit' lagi

pasangan kad kahwin. berebut laki bini main mainan Arissa. hahaha tak boleh bagi mainan la pada mereka. bukan anak yang main, mak & ayah yang main nanti.


anum & suami. amat gilakan purple

pasangan romantis! mana tidaknya. saya yang berjalan dibelakang sekali curi² melihat semua ragam kawan² saya. pasangan ini sentiasa romantik tau. sweet aje! asyik holding hand tau

ahdek & hubby. ahdek, jangan usha lelaki² handsome dah yer

pasangan ke-4 sampai lewat ke rumah Aida. saya tak sempat nak snap pic dia & suami. cira, nanti kita jumpa lagi ye...

nasi minyak Borak.Cari.com

morning sweetie

bersawang betul lovely blog saya. ihiksss...mood saya betul² ke laut. keletihan tahap melampau membuatkan mood saya hilang. walhal, terlalu banyak perkara yang saya nak kongsikan dengan kawan².

ok, tutup cerita mengarut sedih itu!

kawan² dengar tak bunyi kompang? sekarang ini, setiap weekend ada saja bunyi kompang. ramai betul yang berkahwin. makan free. best woooo! ihiksss

salah seorang geng Borak saya menamatkan zaman anak dara dia weekend lepas. meriah betul majlis di rumah dia. kami berkonvoi 3 kereta ke rumah pengantin. kecoh betul bila kami semua berjumpa. selama ini bertemu secara 'maya' pun agak kecoh, apatah lagi bertemu 'real & live'.

mari kita mencuci mata ok. banyak sangat picca sampai saya tak tahu mana satu patut saya tepek. ihiksss rambang mata saya tau


edisi alam tunang



jauhkan dahulu



didekatkan pula

mahu tengok gelagat kami, forumer Borak@Cari di sana? hihihi sabar yer. line too slow. berkurun saya upload picca.

SELAMAT PENGANTIN BARU SARAH!!!

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009