famili Anacardiaceae

selamat petang readers

pelikkah? ihiksss yer yer, tajuk saya petang² begini agak kepelikan. berciri scientific pula. adakah saya ingin menjadi seorang scientist? hahaha

tidak sama sekali. saya senang menjadi begini. diri saya yang sebegini amat membahagiakan. eceh! sila jangan melalut okeh

saya hanya mahu memakan famili Anacardiaceae. amat sedap, berlemak & manis. phew!! ketika saya menaip ini, terliur air liur saya tau. (amat tidak sopan ini budak). mungkin kawan² juga akan berasa yang sama. hehehe

diperkenalkan famili Anacardiaceae saya


inilah hasil dari pokok dihadapan rumah saya yang berusia 9 tahun. akhirnya, pokok itu berbuah juga. hasil yang amat tidak mengecewakan.


saya makan 2 biji pada masa itu. tidak sabar mahu pulang ke sana untuk mengutip buah mangga lagi. hihihi

terliur juga ke kawan²????

Lari by The Fabulous Cats

sudah tengahari

pernah tak dengar lagu ini? best & funky. berunsur nasihat juga. jom kita layan ramai². hari ini kita rap² sikit. hehehe


[chorus]
Lari lari lari aku lari
Lari lari lari dari mimpi
Lari lari aku lari dari sepi
Biar ku sendiri
Biar ku sendiri
Menganggung sepi menghilangkan diri
Menenangkan hati meneruskan mimipi
Menebus kembali
Maruah diri

[Rap 1]
Dia buluh yang tak dilentur
Penagih kasih sayang harapan sipenghuur
Didikan tiada dari orang tua nya
Rangkaian kaca jahudi menemani jalan hidup
Dia dah kenal cinta
Dia mula dah suka
Sudah berteman-teman
Sudah berpegangan tangan
Cuba ringan ringan dah sampai nak ke lengan
Suka sama suka hina dosalah santapan
Dinoda goda tiba-tiba duka dah diduga dah berbadan dua
Mana angkara hilang tah kemana terpinga pinga bencana menimpa
Tersorong sorang orang tua meradang tangan melayang menayang tak henti memanjang
Tiada memandang tiada dahu disandang
Terkapai duyong meraba capai baying dayung

[Verse]
Salah siapa salahkah kita
Salahkah aku atau kamu
Siapa ditanggung
Siapa mengendung
Siapa menanggung yang dikendung

[Chorus]

[Rap]
Sayang sayang kan dah jadi nangka
Taburan kertas kemewahan menelan si manja
Pinta papa saja papa hidangkan ya
Destinasi mana mama turutkan juga
Didikan cukup disediakan dengan sempurna
Cuma papa mama lupa nak ada bersama
Anakanda merana ketagih belaian jiwa
Mengemis kasih saying bibik teman saudara
Tak cukup rasa memang tak serupa
Berkenalan pula dengan kokaina
Khayal khayalnya kebas sentiasa
Diampunya itulah cintanya
Jamah jamuan santapan harian
Gigilan badan bagaikan taufan
Terlantar telanjang dikamarnya samar
Terpejam dia pejam tercerai dari badan

[Verse]
[Chorus]

[Brigde]
Berbagai cara untuk meneruskan
Perjalan yang tiada akhir
Aku sendiri mencari jalan pasti
Biarpun ku pun berlari pastikan ku temui
Berbagai cara untuk meneruskan
dosa dosa yang tiada henti
Aku sendiri meraba cari erti
Pastikan ku temui
Pastikan ku temui

[Chorus]

juliahoneyshakes

hollaaaaa

kawan² nak tahu tak, saya sebenarnya ada banyak cerita yang tertangguh² untuk diceritakan. tak tahu kenapa saya menangguhkan. adeh! saya perlu utamakan yang utama. hihihi

ouh yer, selepas graduation day hari tu, saya terus pulang ke Kuantan. saya mula berkira² untuk bertemu mommy molat pada hari Isnin selepas selesai segala urusan di HTAA.

saya amatlah happy kerana dapat juga bertemu juliahoneyshakes. saya bawa sekali Mak & Ayah. kami berlunch di kedai Ju.


Ju kelihatan amat penat. degil tau Ju ni. dah suruh rehat saja tapi tetap nak datang bekerja. (silap² saya pun nanti seperti Ju yang tak tahu duduk diam). takpe, mommy fruitcake gagah & cekal. sayam Ju!


sama² molat tapi maintain cute

moga Ju kuat & selamat segalanya yer. Ju jaga diri & baby elok². keep pray for u Mommy.
muahmuahmuah

kisah malam itu

morning cutie

saya amat bersemangat hari ini. jangan tanya kenapa tau kerana saya tammo cerita. hahaha tammo marah² yer. saya cuba berfikiran positif & bersemangat untuk memulakan hari. (sound nice right?)

sebab mood yang amat baik pagi ini, saya mahu share kisah minggu lalu. kan last week adalah minggu hari lahir saya. (mood birthday adalah selama sebulan tau). telah lama tidak mendapat hadiah hari lahir (sedihnya saya). tapi tidak pada birthday kali ini.

walau hadiah itu tidak seberapa (bak kata tuan yang memberi), saya suka sangat². sebab ia berkaler pink!!!


black+gold = RICH!!! hahahaha


i like!!!!

yang pink itu amat berkenan dihati. jatuh chenta pandang pertama kekdahnya. saya dah rasmikan semalam tau. ihiksss

hadiah ini saya terima masa saya berdinner di sana. dD saksi kejadian okeh. hehehe malu ai dengan dD. so sweet...

terima kasih so much kepada tuan pemberi hadiah!!!

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009