terima kasih ... thank you ... xie xie ni ... nandri

saya tammo 14 October ini berlalu!!!! please don't go. hihihi

Mak saya kata, saya lahir pada jam 11.40 malam. saya lahir secara manual tau. lahir di rumah arwah Tok di Slim River, Perak. permata hati sulung keluarga Mak & Ayah saya.

dikesempatan ini, sekali lagi saya ingin berterima kasih atas segala ingatan & ucapan hari lahir. saya amat² menghargai setiap ucapan semua. so touching!!

sebahagian SMS yang saya terima & yang mampu saya tepek di sini. pada yang tak mampu itu, jangan berasa yer. ia tetap dalam simpanan saya till next birthday tau. ramai juga yang wish di Facebook, Friendster, forum, YM even in live. ihiksss big thanks juga buat bos saya, Mr Praveen kerana belanja saya dinner.


ucapan istimewa dari Ayah tersayang


dari Abang, adik yang memahami


dari teman suka duka merangkap multifunction PA saya


dari teman seperjuangan zaman diploma. tak pernah gagal setiap tahun wish birthday untuk saya & Pooja


dari office-mate terchenta. hihihi


dari Fadh. miss u so much dear


dari someone. ihiksss


dari seorang teman

thanks a lot buat semua. sayang sangat pada semua.
muahmuahmuah

October's personality

jalan² di blog kawan² & terjumpa ini. (terlupa dari blog mana. maaf yer). macam ada kebenaran je. hihihi

1 - Amat suka berkomunikasi dengan pasangan.
erk....saya memang jenis ringan mulut sket

2 - Suka disayangi dan menyayangi pasangan.
semua orang macam ini kan??? ada ke yang suka dibenci & membenci?

3 - Sopan terhadap pasangan.
depend juga. saya ni kadang² berkasar juga. hahaha

4 - Jujur dan jarang berpura-pura dengan pasangan.
tipu sunat ada kadang². saya tak sampai hati nak menipu.

5 - Mudah terluka hati sekiranya pasanangan ada melakukan kesalahan terhadapnya.
amat tepat. kuat merajuk gak sebab suka bila dipujuk. eceh!

6 - Sukar menerima pandangan pasangan.
adakah kerana saya degil & keras hati? adeh! banyakkan bersabar yer my future partner

7 - Emosi yang mudah terusik.
suka sentap yang kadang² mengada aje lebihnya. huwawawawawa

8 - Pengasih & penyayang terhadap pasangan.
erk...geli plak. yer kot

9 - Cemburu dan terlalu cemburu.
cemburu tanda sayang kan,kan?

10 - Romantik
kadang² la. tengok pada masa, keadaan & situasi.

11 - Memahami pasangan.
wajib la...kena sefahaman & saling memahami. konsep 1Malaysia. hihihi

12- Kebanyakan bangsa Melayu yang lahir dalam bulan ini.
tak pasti tentang ini. nanti akan melaksanakan kajian

so, pada yang lahir bulan Oktober, ada kebenaran tak???

nak ini

amat bermood birthday girl hari ini. saya tiba² berasa mahu ada koleksi beg. boleh tak saya masukkan dalam wishlist tahun hadapan???






siapa terjumpa beg design ini sila memberitahu kepada saya yer. amat berkenan & so cute!

lagu tema hari ini

hari ini hari ber'mood' sebagai birthday girl. hahaha sila jangan muntah dengan entry saya yang bercirikan birthday. layan!!!

lagu untuk hari ini adalah lagu "Happy Birthday". lirik? argh...tak perlulah. saya amat pasti semua tahu lirik lagu ini.



saya mencari² di Youtube & terjumpa video ini. Beyonce nyanyi tau. jangan jeles!


jom kita nyanyi ramai² lagu ini. lagu yang pasti dinyanyikan setiap tahun, insyaALLAH, selagi kita masih bernyawa.

hadiah terhebat

hello cutie

since today is my birthday, saya akan banyak bercerita tentang hari ini. terima kasih kepada rakan² yang wish samada thru sms, call, komen, Facebook & segala ruangan yang ada (tak ada yang wish thru paper kan???). terima kasih tak terhingga...

tiada yang istimewa di hari lahir saya kali ini. tapi ada hadiah terhebat yang saya dapat. in advance lagi tau. ada 2 hadiah. 1 amat bermakna. 1 diberikan oleh yang tersayang.


ijazah ini! yer...saya mendapat ijazah ini pada 12 Oct yang lalu. setelah gigih berusaha, akhirnya saya berjaya mendapatkan ijazah ini. date convo amat ngam. dekat² je ngan tarikh lahir saya.

cantik tak loket ini? Mak belikan Isnin lalu. ingatkan Mak tammo belikan. tak sangka Mak amat berbaik hati. alang², Mak belikan as birthday present. aci tak???

bila meningkatnya usia, orang pasti bertanya "bila nak kahwin?". aduh!! letih dengan soalan² begini. naik benak otak memikirkan jawapan paling sopan untuk diberikan. tetapi, kadang² saya terlepas juga rasa marah dalam hati tu. sowi!!! saya tak suka didesak dengan perkara² yang saya sendiri tiada jawapan. apa kata, kita serahkan pada Allah. sampai masa nanti, kahwinlah saya. betul tak?

insyaALLAH, usia baru ini akan membawa kebahagiaan untuk saya. Amin....

hari ini hari lahir saya

morning sweetie

entry yang agak tak boleh blah. hahaha yer yer. today is my birthday!!! yang ke berapa? biarlah rahsia. eceh!


hari ni saja nak buat flashback. My Birthday Wishlist.

[1]
Celebrate birthday sama family. kami berdinner bersama². mesti happy kan?? takde hadiah pun takpe janji family ingat birthday aku & celebrate

yang ni dah explain kat entry ini. faham² saja la. jarak agak membataskan. tapi saya tahu, mereka tetap mengingati tarikh ini. permata hati sulung tau...

[2]
Yang ini macam susah je nak tercapai birthday tahun ini...hehehe...aku nak celebrate ngan My Prince. candle light dinner & dpt special give from him. aiyoh! Prince tammo kuar istana lg laaaa

adeh...camno ni? Prince Charming masih menyorok dalam istana. malu nak keluar. kena seru baru nak keluar kot. hehehe

[3]
Celebrate sama kawan². mesti besh kalau kawan² boleh buatkan suprise birthday party kat tepi pantai/tasik. buat masa sunset. so nice!!! yg penting kena ada aiskrim cake ye...i tak suka sponge cake. wahahahhaa demanding!

susah kot. semua kerja plus tengah bulan maaaa. budget lari!! maybe later we can make it come true. betul tak kawan²???

[4]
Nak dapat hadiah banyak² dr semua orang yg mengenali aku. so nice kalau mampu menambahkan koleksi Hello Kitty, polkadots & pinky² aku yg sedia ada.kehkehkeh

hurm...anyone please give me all this stuffs. sesuka hati saya sahaja meminta.

[5]
Nak digital camera Sony-Cybershot color pink itu. model DSC-T77. anyone can give me as my birthday present???

yang ni fulfill as my hantaran can arrr??? siap sedia yer Prince Charming. masukkan ini dalam list hantaran awak untuk saya yer.

[6]
Best gak kalau dapat celebrate birthday kat tempat tinggi & lapang,kan? wow!! My Prince blh buat camtu tak????

sah² tak tercapai. Prince Charming takde lagi. kenapalah pemalu sangat Prince Charming saya ini. can anyone bring him for me???

[7]
part ni sedih sikit....aku nak sambut birthday sebagai kekasih, sebagai seorang tunang, sebagai seorang isteri & sebagai seorang mummy. adeh...so touching!

tammo komen. tetiba rasa sedih & sayu. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

[8]
Nak sihat sentiasa, bahagia + happy sokmo & diberkati + dirahmatiNYA. semestinya juga aku harap, aku dipanjangkan umur supaya aku berkesempatan membalas jasa Mak & Ayah.

insyaALLAH. sentiasa selitkan di akhir solat saya. moga diperkenankan olehNYA. amin...

[9]
anyone boleh tak hadiahkan aku handbag Coach?? sila pilih design yg muda mudi yer. plsssssss

yang ini pun aci kan kalau dimasukkan dalam list hantaran? hahaha lambat lagi la baru boleh pakai. kalau ada yang sudi nak bagi sekarang pun dialukan. hahaha

[10]
nak snow-ball / snow-globe yg cute & sweet banyak². dah ada banyak, nak susun dalam almari kaca. then letak kat hall. mesti chantek.....

nak sebiji sama macam dalam cerita Korea tu, My Girl. kalau tak silap saya. kena pergi sana baru boleh jumpa kot.

rasa² saya, wishlist ini akan diheret bawa ke tahun hadapan. ada perubahan mungkin untuk certain number sahaja. the rest, maintain the same. bukan mudah nak mencapai impian. kena disertakan dengan usaha & doa serta restu keluarga...

Happy Birthday ANOR!!!

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009