Jika Kau Ubah Fikiran by Mila AF5

hye sweetie...

review lirik & lagu lagi. hari ini, lagu terbaru dari Mila AF5. agak catchy & lirik yang menarik.jom layan!!!


Diriku sedar siapalah ku dimatamu
Hanya sebutir pasir di pantai kau berlabuh
Cukup di situ hasrat ku terkubur

Kau juga bilang kau belum bersedia lagi
Untuk mengganti pasangan dalam sanubari
Mungkin kerna masih basah luka lama

Jika kau ubah fikiran
Aku kan setia menanti
Jika kau perlukan teman
Carilah di sini

Jika kau ubah fikiran
Untuk jatuh cinta lagi
Yang pertama ke depan
Jika kau ubah fikiran

Akan ku serah segalanya oh kepadamu
Senang atau susah aku tabah tuk menempuh
Tapi sayang hatimu belum terbuka

Jika kau ubah fikiran
Aku kan setia menanti
Jika kau perlukan teman
Carilah disini

Jika kau ubah fikiran
Untuk jatuh cinta lagi
Yang pertama ke depan
Jika kau ubah fikiran

Aku mahukan kamu
Sungguh benar dan jujur
Aku mahukan kamu
Sungguh benar dan jujur
Tapi sayang hatimu belum terbuka

Jika kau ubah fikiran
Aku kan setia menanti
Jika kau perlukan teman
Carilah disini

Jika kau ubah fikiran
Untuk jatuh cinta lagi
Yang pertama ke depan
Jika kau ubah fikiran

Aku kan setia menanti
Jika kau perlukan teman
Carilah disini
Jika kau ubah fikiran
Untuk jatuh cinta lagi
Yang pertama ke depan
Jika kau ubah fikiran
Jika Kau Ubah fikiran

[++ simple lyric with nice melody ++]

kisah demam saya

kronologi demam di bulan Syawal ( sambungan kisah ini )

yer yer, betul tu. sudah 2 bulan berturut² (seingat sayalah) saya demam panas. saya dalam kategori sering demam. sejak kes H1N1 ini, saya risaulah. tapi, alhamdullillah, tiada kaitan dengan H1N1 atau sewaktu dengannya.

30 Sept, petang hari.
EARTH-QUAKE!!!

tapi saya tada rasa gegaran itu. mungkin terlampau ralit berborak dengan Atiqah. selepas gegaran itu (yang saya tak rasa langsung gegaran tu), saya mula berasa pening² lalat & memusing². hilang rasa untuk meneruskan kerja (chait, ayat cover sungguh okeh!!).

selepas kerja, kami singgah Steven OUG ber'dinner'. saya hanya makan "Black Pepper Chicken Chop" serta "Nescafe Ice". itu saja yang mampu membuka selera.


now you can see



now you don't!

penuh selera saya memakan "chicken chop" itu. licin beb!!! selepas borak itu sikit, sana sikit, kami semua balik ke tempat peraduan. eeh, bukan peraduan, contest tu tau. tempat beradu laaa ihiksss

sempat juga saya buat satu entry (entry tersebut telah didelete atas permintaan tuan punya badan) sebelum saya menjadi "sleeping beauty". selepas itu, saya hibernate selama lebih kurang 4jam sebelum tersedar secara terkejut pada jam 6am (1 Oct) kerana diarrhea & vomited. amat lembik saya pagi itu. setelah berkurangan diarrhea & vomited, petangnya saya demam panas!!!


muka saya di hari ke-2 demam panas

ouh yer, pagi itu saya dengan bantuan Atiqah telah ke klinik. doctor kata saya kembung selain dari saya juga food poisoning. aduh!! hazabnya rasa. nak duduk, rasa nak muntah. berdiri nak muntah. lastly, saya hanya terbaring ketiduran sepanjang hari.


all my medicine that i need to take every 4 hours

now, saya kembali sihat. saya amat kemusykilan...kenapakah saya akan demam setiap bulan?? ada tak rakan² yang boleh tolong jawabkan? saya amat risau akan keadaan diri saya ini. saya juga mahu sihat sejahtera seperti orang lain.

menurut kata seorang teman, jika kita ditimpa sakit, dosa² kecil kita diampunkan... moga² begitulah. Amin....

tata

Nur Kasih

hai sweetie...

before I'm continue my writing, I wanna say a lots of thanks to all my sweetie for your invocation. I'm getting better tonight. so, I'm back to my lovely blog. thanks so much. muah muah muah!!!

sebagai meraikan kesihatan yang makin pulih, (eceh), tepat jam 9pm, saya menanti dengan penuh sabar depan TV. tunggu apa lagi jika bukan drama Nur Kasih. (1week drama ni off sebab Raya tau).

episod kali ini menarik kerana Nur & Adam dah berbaik. (bertahun² tu menunggu rasmikan malam pertama, ekekekek). Aidil pun dah nak kahwin dengan Aleya. best²!


flashback picca mereka semasa dinikahkan

part menyampah tu, si Sara. aduh!! annoying gila betul watak tu. (big clap to her because berjaya bawa watak itu dengan jayanya sampai buat orang seperti saya emo & menyampah pada Sara, hihihi). saya kena stand-by arr mentally & physically after this sebab episod selepas ini lebih banyak scene² annoying dari Sara tu. grrrrrrrrrrrrrr!


see, see, tgk muka dia saja dah rasa grrrrrrr kan kan

apa² pun, drama ini best sangat². banyak nasihat, banyak pengajaran. janganlah layan saja cerita tanpa ambil iktibar cerita itu. yang baik kita ikut, yang tak elok kita jadikan panduan supaya kita tak terbabas dari landasan sebenar.

yang baik dari Allah, yang buruk dari saya yang kekurangan...
tata

¤¤ memoir of ReLyZa ¤¤ © 2009